Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc csata a hatodik helyért

Cristiano Bergodi vezetőedző a gsp.ro hírportálnak derűlátóan, és ugyanakkor nagy elszántságot sugalló hangnemben nyilatkozott a Sepsi OSK esélyeiről a romániai 1. Liga (Superliga) felsőházi rájátszásának egyik helyére. „Harcolnunk kell komolyan, hogy az első hat közé juthassunk! Kilenc csata lesz, kilenc döntő, mert a felsőházban akarjuk folytatni”, mondotta az olasz szakember, a bajnokság alapszakaszából maradt 9 fordulóra utalva. Kedvére való kihívásnak nevezte azt, hogy a bajnokság alapszakaszának folytatásában a Bukaresti Rapid otthonába látogatnak.
 
Megelégedéssel nyugtázta a Sepsi OSK 2022. évi sikereit, a Román Kupa és Román Szuperkupa döntőinek megnyerését, továbbá az Európai-konferencialigában mutatott játékot, a Ljubljana kiütését, annál is inkább, mivel az Olimpija jelenleg 13 pont előnnyel vezet a szlovén bajnokságban! A svéd Djurgardenről viszont úgy nyilatkozott, nem volt valós esély ellene továbbjutni.
A további célokról beszélve Cristiano Bergodi elmondta, a felsőházi rájátszás elérése mellett a Betano Román Kupa újbóli megszerzése a célja a csapatnak. A CS Mioveni kiütése esetén a CFR Kolozsvár lehet az ellenfél az elődöntőben, a Sepsi Arénában. „Jön a sárkány CFR, amelyet már legyőztünk, és amelyet ismét le akarunk győzni, hogy ott legyünk a májusi kupadöntőben”, nyilatkozta egészséges önbizalommal Bergodi mester.
 
Mint ismeretes, a Sepsi OSK karácsony előtt egy fricskát kapott, az FC Hermannstadt 1-0-ra győzött a CFR otthonában, „elhappolva” ezáltal a hatodik helyet. Hamarosan jött azonban a román szakszövetség döntése, a nagyszebeni klubot határidőket túllépő kifizetési hátralékok miatt 9 pont levonásával büntették, a Sepsi OSK visszalépett az őt megillető hatodik helyre. A fő vetélytárs a Petrolul Ploiesti, amelynek háza táján szintén adódnak pénzügyi gondok.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük