Felhívás!

Kiesett Simona Halep az Australian Open nyolcaddöntőjében

Kiesett Simona Halep az Australian Open nyolcaddöntőjében Sport

Kiesett Simona Halep a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének nyolcaddöntőjében, miután hétfőn 6:1, 4:6, 6:4 arányú vereséget szenvedett az amerikai Serena Williamstól.

Halep – aki a tavalyi Australian Openen a döntőig jutott – 1 óra 47 percig bírta Williams ellen, és azt kockáztatja, hogy elveszíti világelső pozícióját a torna végén.

Bár love game-mel kezdett, Simona katasztrofális első szettet produkált, és mindössze húsz perc alatt elvesztette a következő hat játékot.

A második szettben egy másik Halep volt a pályán, egyre jobban adogatott, és bár 1:1-nél elbukta szerváját, kihasználta Williams minden kis hibáját, és 6:4-re behúzta a játszmát.

A döntő szettben 3:2-es vezetésnél Simonának három bréklabdája volt, de egyiket sem tudta érvényesíteni, Williams vérszemet kapott, és szinte hibátlan játékkal, nagy küzdelemben, 6:4-re nyert.

Williams kilenc ászt ütött, két kettőshibát vétett, első adogatásai után 77%-ban, a második után 52%-ban nyerte a labdákat, négy bréklabdát mentett hétből és ötöt nyert meg a tízből, 44 nyerő ütése volt és 33 ki nem kényszerített hibát követett el.

Halep két ászt ütött, két kettőshibát vétett, első adogatásai után 75%-ban, a második után 31%-ban nyerte a labdákat, öt bréklabdát mentett tízből és hármat nyert meg a hétből, 24 nyerő ütése volt és 12 ki nem kényszerített hibát követett el.

Halep és Serena Williams (27, WTA-16.) eddig tíz alkalommal találkozott, és kilencszer az amerikai nyert. Simonának eddig csak a női teniszezők 2014-es világbajnokságán sikerült legyőznie őt, 6:0, 6:2-re. Legutóbb 2016-ban léptek pályára egymás ellen, a US Open negyeddöntőjében, akkor 6:2, 4:6, 6:3-ra nyert Serena.

A korábbi fordulóban Halep Serena nővérét, Venust győzte le 6:2, 6:3-ra.

Halep 260.000 ausztrál dollárt és 240 WTA pontot kap teljesítményéért.

Serena a negyeddöntőben a cseh Karolína Pliskovával játszik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.