Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó ez a döntetlen!

Jó ez a döntetlen! Sport

Mondhatnánk, írhatnánk, a Sepsi OSK nem bírt az FCSB-vel, de talán közelebb áll a valósághoz az, hogy az FCSB nem bírt az OSK-val. A patinás Steaua leszármazottja ugyanis 3 pontért érkezett Sepsiszentgyörgyre s csak 1-gyel távozott.

A mérkőzéseket sok sportágban másodpercről másodpercre, percről percre követő egyik fogadóiroda az OSK – FCSB találkozó előtt hazai győzelemre 6,25, döntetlenre 2,65, vendéggyőzelemre 1,85 nyereményszorzót ajánlott, az utolsó negyedórában 7,50–1,68–2,90 arányúra változott a bizonyos „odds”, azaz sportfogadási számszerű esély. A játékidő során a vendégek úgymond kétharmados fölénnyel birtokolták a labdát, a 33-67-hez közel állhat az arány.

Amikor 0-0-lás állásnál, a 94. percben, azaz a ráadás 4. percében a hazai kapusnak felmutatják a sárga lapot időhúzás okán, akkor fölösleges vitatni, hogy a figyelmeztetett cerberus csapatának jó vagy rossz a döntetlen. A Sepsi OSK szerzett egy pontot, nem elveszített kettőt. A bajnokság első két fordulójában nem nyert mérkőzést, de nem is veszített. Nem lőtt gólt, de nem is kapott. A pohár félig teli részét kell nézni, ebből kell kiindulni, építkezni, mert lesz ez még jobb is! Igen, muszáj javulni: ilyen játékkal hosszú távon nem lehet a lelátókon tartani a szurkolótábort…

Hirdetés
Hirdetés

László Csaba edző a mérkőzés előtt az nyilatkozta, ő alaposan elemezte az FCSB játékát, talált hibákat, de nem mondja el, hogy miket. Sajna, ezúttal egyetlenegy hibájukat sem sikerült góllal büntetni. De ők sem a mieinket! A Sepsi OSK kiválóan védekezett, igaz, olykor a szerencse is mellénk szegődött.

Az OSK-nak és az FCSB-nek egyaránt voltak gólszerzési lehetőségei, persze a ziccer fogalma a fociban is viszonylagos. Az első percekben Carnat vagy Hamed betalálhatott „volna”, ahogyan az utolsó percekben Coman és Cristea is. Vagy korábban Man, Vina, Tănase… A rend kedvéért, íme kik álltak csatasorba:

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Barisic, Tincu, Stefan – Vasvari – Hamed (Simonovski, 67. p.), Fülöp I. (Velev, 61. p.), Flores (Stefanescu, 94.p.), Konongo – Carnat. FCSB: Bălgrădean – Popescu, Cristea, Planic, Bălașa (Nedelcu, 46. p.) – Vina, Filip, Oaida (Salomao, 72. p.), Tănase, Man (Coman, 46. p.) – Hora.

A bajnokság második fordulójának többi eredménye: Hermannstadt – Gaz Metan 0-2, Chindia – Viitorul 0-1, FC Botosani – FC Voluntari 4-1, Clinceni – CFR 1-4, Jászvásári Poli – Astra 1-0, Dinamo – Universitatea Craiova 0-2. A Viitorul és a Craiova 6-6 ponttal vezeti a bajnoki tabellát, a Sepsi OSK a 8. helyen áll. A következő fordulóban, július 27-én, szombaton 18 órától: Medgyesi Gaz Metan – Sepsi OSK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük