Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas ninja-napok

Izgalmas ninja-napok Sport

Csodálatos napsütés, több mint száz versenyző, érdekesebbnél érdekesebb akadálypályák és erőnléti feladatok, örömteli pillanatok jellemezték a hétvégén megrendezett Szekler Ninja Challenget.

Hirdetés
Hirdetés

Kis Ilka, a kihívás megálmodója két év kihagyás után szervezte meg újra a Ninja-napokat, amelyre az ország több pontjáról érkeztek versenyzők, így a létszám meghaladta a százat. A megmérettetés szombat délelőtt 10 órától kezdődött a sportpályán, ahol a gyerekeknek futó-, roller-, görkorcsolya, illetve ninjaversenyt tartottak. Itt minden korosztályt díjaztak, és senki nem ment haza üres kézzel. A kicsik és a nagyok egyaránt ügyesen és kitartóan vették az akadályokat.

Szombat délután a felnőtt ninjajelöltek vették át a terepet, akiknek három különböző, nehezebbnél nehezebb mászó és ügyességi akadálypályát kellett teljesíteniük. Az 1000 lejes fődíjat Alex Macrea, a nagyszebeni Ozaki Arena sportolója nyerte meg – immár második alkalommal.

Vasárnap sem pihentek a versenyzők, hiszen húzódzkodás, fekvőtámasz, guggolásból felugrás és lógás volt a főszerepben. A nők és a férfiak külön kategóriában versenyeztek, összesen 24-en mérték össze erejüket és ügyességüket. A nők körében a kézdivásárhelyi Sárkány Regina két első helyezést ért el húzódzkodásban és lógásban, a szintén kézdi Deák Dorka első lett a guggolásból felugrásban, míg a csíkszeredai Péter Ágnes fekvőtámaszban bizonyult a legjobbnak. A férfiaknál a sepsiszentgyörgyi SZISZ, azaz Tontsch Szilárd – az Alpha Strength & Functional Training vezetője – vitte el az első két fődíjat a guggolásból felugrás és a fekvőtámasz kategóriában. Lógásban a csíkszeredai György Áron bizonyult a legjobbnak, valamint Cristi Matache, aki Bukarestből utazott idáig, ő a húzódzkodás végén állhatott a dobogó felső fokára.

„Szeretek nagyot álmodni és azt megvalósítani, remélem, minden résztvevőnek felejthetetlen élményt biztosítottunk, úgy gondolom, a vártnál jobban sikerült ez a hétvége” – mondta Kis Ilka főszervező, majd hozzátette, hogy a mini fesztivál hangulata is szenzációs volt, mindenki jól érezte magát. „Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényemre, számomra ez nagy dolog, és újabb lendületet ad, megerősít abban, hogy a kitartás és a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét” – hangsúlyozta, egyben megköszönve a támogatók segítségét.

Kis Ilka számára ezzel nem ért véget a munka, keményen kell edzenie továbbra is, hiszen június 10–12. között Olaszországba utazik, egyedüli női versenyzőként az országból, hogy megmérettesse magát az akadályfutó Európa-bajnokságon. Ezúton is sok sikert kívánunk neki!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások