Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét taroltak versenyzőink

Ismét taroltak versenyzőink Sport

A szezonnyitó ciolpani-i viadalhoz hasonlóan az országos motokrossz-bajnokság második fordulójában sem talált legyőzőre a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián és az ozsdolai Ördög Zoltán, mindketten magabiztosan nyerték a múlt szombati nyárádtői megmérettetést. Sportolóink legközelebb október 3-án a bulgáriai Trojanban versenyeznek.

Hirdetés
Hirdetés

A Marosvásárhely melletti Nyárádtő adott otthont a 2020-as motokrossz-bajnokság második fordulójának, amelyről ezúttal sem hiányozhattak a háromszéki versenyzők. A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián és az ozsdolai Ördög Zoltán remek teljesítményével újabb fölényes diadalt könyvelhetett el, toronymagas esélyesként mindketten vezetik saját kategóriájuk pontversenyét.

A Bukaresti Steaua színeiben az MX2-es géposztályban versenyző Tompát egyetlen futam után hirdették ki a hétvégi erőpróba győztesének, mögötte ez alkalommal is Arthur Tătaru és Petru Iosif végzett. „Csak egy futamunk volt a hétvégén, hiszen a második versenyünk előtt a lányok viadalában ketten összeütköztek, és mindkét mentőre szükség volt a sérültek kórházba szállításához. Az autók későn értek vissza, és már nem maradt idő a második futam megtartásához. Rossz körülmények között versenyeztünk szombaton, a pálya nagyon kemény és köves volt, ám még így is sikerült fölényesen nyernem” – mesélte Tompa Krisztián.

Az ugyancsak fővárosi Top Cross TCS színeiben rajthoz álló Ördög Zoltánnak sem jelentett komolyabb kihívást megnyerni a nyárádtői fordulót, mindkét futamban simán maga mögé utasította ellenfeleit. „Lehetett volna egy kicsit színvonalasabb is a verseny, a pálya hagyott némi kívánnivalót maga után, ám még ilyen körülmények között is simán győzött Zoltán” – összegezte a hétvégi eseményeket a 13 esztendős motoros édesapja, Ördög István.

Eredmények: 85 cm3: 1. Ördög Zoltán, 2. Victor Rusu, 3. Ioan Chiujdea (mindhárman yamahások és a Top Cross TCS-nek versenyeznek). MX2: 1. Tompa Krisztián (KTM, Bukaresti Steaua), 2. Arthur Tătaru (Yamaha, Top Cross TCS), 3. Petru Iosif (Yamaha, Top Cross TCS).

A soron következő versenymentes hétvégét biztosan pihenésre használják motokrosszosaink, akik a folytatásban két viadalon is részt vesznek. Október 3-án a bolgár Trojanban rendezik meg a Balkán-bajnokság újabb fordulóját, majd október 10-én Ciolpani ad otthont a román bajnoki sorozat harmadik fordulójának, amely egyben a Balkán-bajnokság hatodik megállója is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük