Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hét érmet tekertek össze

Hét érmet tekertek össze Sport

Péntektől vasárnapig a bulgáriai Plovdiv adott otthont a pályakerékpáros országos bajnokságnak, amelyen a megyeszékhelyi Sepsi–SIC sportolói hét érmet – négy arany, egy ezüst és két bronz – tekertek össze. Ugyanekkor a Bukaresti Steaua színeiben versenyző, sepsiszentgyörgyi Bartha Csaba két harmadik helyezéssel toldotta meg a háromszékiek dicsőséglistáját.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, Romániának évek óta nincs használható velodromja, emiatt a hazai pályakerékpáros országos bajnokságnak idén is déli szomszédaink, a bolgárok adtak otthont. Akárcsak egy évvel ezelőtt, a Sepsi–SIC pálya-kerékpározói – Szabó Norbert, Madaras Dániel és Adrian Marcu – most is kiválóan teljesítettek, és hét éremmel öregbítették a háromszéki kerékpársport hírnevét. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapatban eredetileg a Hollandiában élő és tanuló Iulian Baciunak kellett volna tekernie Plovdivban, de mivel a járványügyi helyzet nem tette ezt lehetővé, együttesünk vészmegoldásként az országos bajnokságra kölcsönvette a Torpedo Zernyest kerékpárosát, Adrian Marcut.

Pénteken keirinben (motorfelvezetéses üldözéses verseny) mérték össze az erejüket a legjobb romániai biciklisek, a szentgyörgyi Szabó Norbert pedig bezsebelte első bajnoki címét. A dobogó harmadik fokára csapattársa, Madaras Dániel állhatott fel. Szombaton már csapatban voltak érdekeltek kerékpározóink, akik Szabó Norbert vezényletével megnyerték a sprintet, és másodikok lettek a 4 km-es üldözéses versenyben. Előbbi számban a Bukaresti Steaua első gárdája volt a második, míg a megyeszékhelyi Bartha Csabával a keretben a Steaua II. harmadikként végzett. Az üldözéses viadalban a Steaua I. győzedelmeskedett, míg a fővárosi klub második számú alakulata bronzérmes lett.

Vasárnap Szabó és Madaras az egyéni sprint bajnoki címért szállt harcba. Norbert a selejtezőkben országos csúcsot futott (9.94 mp), majd könnyedén jutott a fináléba, ahol simán legyőzte Eduard Grosu-t. Akárcsak keirinben, ebben a számban is Madaras Dániel állhatott fel a pódium legalacsonyabb fokára.

Szabó számára az 1 km-es időfutam zárta a mostani plovdivi szereplést, amelyet kisebb malőr után tudott csak megnyerni. Kerékpározónk a bemelegítés alatt eltörte bringája kormányát, szerencséjére nem esett el, és kapott kölcsön egy másikat. Második lett Daniel Crista, harmadik a csíkszeredai Novák Eduárd.

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel, ami arra enged következtetni, hogy folyamatosan javul a formám, és ez bizakodásra ad okot a két hét múlva szintén Plovdivban esedékes Európa-bajnokság kapcsán. Ez az országos bajnokság mindenképp remek formaellenőrző volt számomra, nagyon örvendek a négy bajnoki címnek, és annak is, hogy csapatban jól teljesítettünk” – nyilatkozta Szabó Norbert, aki a következő két hetét is Bulgáriában tölti, a román válogatottal készül a pályakerékpáros Eb-re.

„Jó formában érkeztem Bulgáriába, még annak ellenére is, hogy nehezebb körülmények között tudtam, tudtunk készülni az országosra. Elégedett vagyok az eredménnyel” – összegzett Madaras Dániel, akinek ezzel a megmérettetéssel véget ért a 2020-as szezon, egy hónap pihenő következik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük