Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel zárták a szezont

Győzelemmel zárták a szezont Sport

Az idény talán legmagabiztosabb győzelmével a Kézdivásárhelyi SE lánycsapata bebiztosította hatodik helyét a női másodosztályos kosárlabda-bajnokságban. Hétfőn zárult a pontvadászat elődöntős szakasza, a céhes városi csikócsapat négy győzelmet könyvelt el a mezőnyben, ám ami ennél sokkal lényegesebb, rengeteg tanulsággal és mérhetetlen játéktapasztalattal gazdagodott.

 

Hétfőn idegenbeli győzelemmel zárta a felnőtt női I. liga küzdelemsorozatát a KSE, a csapat számára befejeződött az idény, a kiírás viszont az első négy helyezett számára folytatódik a döntő tornával. A kék-fehér mezesek Ploieşti-en aratták le a babérokat, a szintén tizenévesekkel felálló hazaiakkal szemben. A Kolarevic-tanítványok már a legelején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és egy percre sem engedték ki kezükből a játék irányítását. A lányok megállíthatatlanok voltak, a ploieştiek nem tudtak mit kezdeni a remek formában játszó Debreczi Iringó betöréseivel, valamint Csurulya, Holinka és Csíki távoli dobásaival. Nagyszünetre már 13 pontos volt a háromszékiek előnye, a folytatásban ez a különbség tovább nőtt. 

Végeredmény: Ploieşti-i ISK-MSK – KSE 40–69 (11–20, 09–13, 09–17, 11–19). A KSE kerete: Debreczi 18/3, Czimbalmos 4, Bölöni 2, Bartók 4, Holinka 10/6, Csurulya 13/6, Istók, Kovács 4, Biszak 6, Csíki 6/6, Incze 2. Edzők: Ljubomir Kolarevic, Minescu János. A forduló többi eredményei: Bukaresti Agronomia – Konstancai Phoenix 54–83, Târgoviște – Bukaresti Rapid 78–70. Az elődöntő végső rangsora: 1. Târgoviștei CSM 27 pont (13 győzelem, 1 vereség), 2. Konstanca 26 (12/2), 3. Nagyvárad 23 (9/5), 4. Rapid 22 (8/6), 5. Agronomia 22 (8/6), 6. KSE 18 (4/10), 7. Ploiesti 15 (3/11), 8. Sportul Studentesc 14 (0/14). Az első négy helyezett május 25–27. között az élvonalba való feljutást érő első két helyért küzd a döntő tornán.

A KSE számára a nyári szezonnal induló 3×3 elleni országos bajnokság következik, amelyre a szövetség döntése alapján minden felnőtt csapattal rendelkező klubnak be kell neveznie legalább egy csapattal (légiósok nélkül).

 

A Sepsi ISK U18-as lányegyüttese a napokban Târgoviștén mérkőzik a korosztályos kosárlabda-bajnokság hatcsapatos döntő tornáján. A Nemes Áron edzette alakulat tegnap a főesélyes Târgoviștéi ISK-MSC alakulata ellen kezdte a döntősorozatot, ma a Bukaresti Olimpia (14 óra), pénteken a Kolozsvári Napoca Baschet (14 óra), szombaton a Brassói CSU (14 óra), míg vasárnap a Dési LAPI (9 óra) lesz az ellenfelük.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük