Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első Balkán-bajnoki érme

Első Balkán-bajnoki érme Sport

Ragyogóan szerepelt a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna (70 kg) a törökországi U18-as Balkán-bajnokságon. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kiválósága egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a román válogatott tagjaként pedig ezüstérmes lett a csapatversenyben.

Hirdetés
Hirdetés

Népes mezőny indult harcba az érmekért Izmirben, a 12 balkáni ország legjobb korosztályos cselgáncsozói léptek tatamira szombaton és vasárnap. Az NMSK sportolója a bosnyák Dragana Paunic elleni sima győzelemmel kezdte szereplését, majd szoros meccsen alulmaradt a későbbi győztes bolgár Nadie Zsafarral szemben. Hanna a vigaszágon folytatta a küzdelmet, sepsiszentgyörgyi versenyzőnk ezúttal is bizonyította klasszisát, hiszen előbb a montenegrói Andrea Turcinovicot verte, majd a bronzmérkőzésen a bolgár Emili Apostolovát gyűrte le, megszerezve ezáltal pályafutása első Balkán-bajnoki érmét. A csapatbajnokságban Románia második lett, így Hanna a bronz mellé egy ezüstöt is begyűjtött.

„Kemény verseny volt, szoros meccsekkel, nem volt könnyű dobogóra kerülni. Hanna óriásit harcolt, megérdemelten nyert bronzot” – értékelt edzője, Veres László.

Eredmény (70 kg, kilenc induló): 1. Nadie Zsafar (bolgár), 2. Hatice Kocyigit (török), 3. Balogh Hanna (romániai), illetve Silan Ok (török).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük