Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minden korosztályhoz szólnak

Minden korosztályhoz szólnak Sport

Szeptember 23–25. között ismét mozgásba lendül Sepsiszentgyörgy a 15. Sportnapoknak köszönhetően. Nemes Áron és Tulit Zsombor szervező, valamint Vargha Fruzsina alpolgármester és Ambrus József megyei önkormányzati képviselő tegnap sajtótájékoztatón harangozta be a megyeszékhely főterén és a különböző sportlétesítményekben zajló többnapos sporteseményt.

Hirdetés
Hirdetés

„Ez az egyik kedvenc rendezvényem, hiszen ilyenkor tele van a város nevetéssel, aktív fiatalokkal és felnőttekkel. A sport azért is fontos, mert egyrészt alázatra, másrészt közösségben, csapatban való gondolkodásra, illetve egymás tiszteletére nevel, emiatt úgy érzem, kötelességünk, hogy elplántáljuk a sport szeretetét a gyermekekben” – fejtette ki Vargha Fruzsina.

Ambrus József megyei önkormányzati képviselő elmondta, szívén viseli a háromszéki sportélet sorsát, mind a teljesítménysportét, mind a tömegsportét, és reméli, hogy jövőre még több pénzt tudnak a sportprogramok támogatására fordítani.

Nemes Áron főszervező kiemelte, milyen hosszú utat jártak be a 2007-ben, a stadionban először megszervezett Sportnapok óta. „Az ötlet onnan indult, hogy a sok programpont kinőtte a Szent György Napok kínálatát, szükségessé téve egy külön sportrendezvény létrejöttét. Az elmúlt 15 évben rengeteg szervezőtárs, egyesület beszállt a szervezésbe, idén szeretnénk nekik megköszönni egy jelképes kupával” – közölte.

A többnapos sportesemény az évek során több helyszínen is megfordult, a stadiontól kezdve a Sepsi Arénáig. A 2020-as évet a koronavírus-világjárvány miatt kénytelenek voltak kihagyni, ezt követően viszont igyekeztek a rendezvényt közelebb vinni a városlakókhoz, úgy gondolva, a főtéren és környékén könnyebb csatlakozni a megmozduláshoz.

„A színpadon különböző bemutatók, fellépők váltják egymást a hétvége alatt, újdonságként lesz motorozási lehetőség, illetve biztonságos motoros oktatás az Arénánál. Reméljük, külön színfolt lesz a Ronaldo Challenge, ahol arra leszünk kíváncsiak, hogy ki képes olyan magasra ugrani, mint a portugál klasszis, aki (a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság Wales elleni elődöntőjében) 2,65 méteres magasságból fejelte a kapuba a labdát. Jutalomban részesül az, aki meg tudja közelíteni a portugál szupersztár emelkedését. Bemutatkozik a Playspot nevű reflexfejlesztő készülék, de a sportbuli sem maradhat el” – részletezte Nemes Áron, elárulva, hogy idén a díszmeghívott Tófalvi Éva olimpikon biatlonista lesz. – „Köszönjük a két önkormányzat támogatását, és reméljük ,minél több sepsiszentgyörgyi mellénk fog állni és kijön a rendezvényre” – fűzte hozzá.

Tulit Zsombor külön felhívta a figyelmet a táncbemutatóval és tűzzsonglőrshow-val egybekötött pénteki ünnepélyes megnyitóra, a Tófalvi Éva tiszteletére lesz az olimpiai futásra, majd kiemelte, hogy míg szombaton a sporté lesz a főszerep, addig a vasárnapot a családnak szentelik, ekkor tartják a sokak által várt sportágválasztót, amely idén átköltözik a Lábasház elé. A panelbeszélgetéseknek ezúttal a színház büféje szolgál helyszínéül, de a parkban berendezett úgynevezett chill zone is tartogat meglepetéseket. A rendezvénysorozat programja hamarosan elérhető lesz a www.sportnapok.ro internetes oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük