Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Gyümölcsöt minden áron!?

Rebeka az almafa virágzásakor jött rá, hogy állapotos. Amikor az emberlánya szembenéz a teszt két élénkpiros csíkjával az áruház szagos illemhelyén, egyszerre gondol mindenre, és mégis semmi lényegesre. Azontúl, hogy miként fogja párja tudtára adni az örömhírt, abban a pillanatban más fontosabb kérdés nem jutott eszébe. Eltelik azonban egy-két nap, lenyugszik a szív, felelősségérzés, aggodalom váltja fel az izgalmakat.

Amikor már közhírré teszi a családban az ifjú pár, hogy úton van a kis trónörökös, egyre többen látják el jó tanáccsal a kismamát. Egyik legtöbbször elhangzott jó tanács pedig nem volt más, mint „egyél gyümölcsöt”. Kétség nem fér hozzá, mindkét szervezetnek szüksége van a vitaminbombára, de mint kiderült, a gyümölcstől lesz szép a baba bőre, s attól lesz boldog az anyuka is. Na, persze.

Habár Rebekáék kertje pompázott akkoriban a gyümölcsfák virágjaitól, termés még egyiken sem volt. Így hát nincs mese, be kellett vásárolni. Egyenesen ahhoz a szupermarkethez vették az irányt az újdonsült szülők, amelyik híres arról, hogy minden termés címkéjén feltűnteti nagy betűkkel: bió. Megtelt a kosár tehát egy doboz biomeggyel, egy doboz bioeperrel, három biokörtével. Egy kismamának a legjobb jár, nemde?

A meggy, az eper nem volt idegen a lány testének, minden évben vásárolt ilyesmit, amikor otthon még nem termett a valóban bió. A körte azonban, hűha, próbára tette Rebekát. Megkívánta, megvette. Megkívánta, megette, majd ahogy az a gyomorba leért… finoman szólva, meg-nem-emésztette. Hasonlóan történt aztán hetekig minden vásárolt gyümölccsel. Lehetett az kisközérti, nagyáruházi, piacos, feltűntetett bió, bármilyen. A maradék két kis körte így a hűtőben lapult tovább.

Rebeka a kapszulák mellett döntött, vízzel nyelte le a vitamint a továbbiakban. A két körte lapult tovább a hűtőben. Immáron négy hónapja rendületlenül állnak az alsó fiókban, ránc annyi sincs rajtuk, mint egy kisbabán. Azóta, ha kell, még színesebbek. A biokörte halhatatlan.

Szóval ne, ne egyél gyümölcsöt mindenáron! Csak, amikor szezonja van, és a kertekben érik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.