Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elődöntőben a válogatott

Elődöntőben a válogatott Sport

Gólnélküli döntetlent játszott egymással a román és a francia válogatott az U21-es Európa-bajnokságon, így mindkét csapat továbbjutott a csoportjából, és elődöntőt játszhat, míg a döntetlennek köszönhetően a házigazda olaszok kiestek.

A C-csoport első helyéről kvalifikált az elődöntőbe a román korosztályos válogatott az Olaszországban és San Marinóban megrendezett U21-es Európa-bajnokságon. A Mirel Rădoi által irányított együttes a torna meglepetéscsapataként veretlenül jutott a legjobb négy közé, miután az első mérkőzésen 4–1-re legyőzte Horvátországot, a második találkozón pedig 4–2-re verte Angliát.

A hétfő esti, Cesenában megrendezett mérkőzésen mindkét csapat abban a tudatban lépett pályára, hogy egy döntetlennel kéz a kézben jutnak tovább, ezért nem is kockáztattak feleslegesen. Kevés komoly lehetőség alakult ki a kapuk előtt, a végjátékban az elmúlt idényben a Sepsi OSK-t erősítő Rus Adrián járt a legközelebb a gólszerzéshez. A román szaksajtó által egyöntetűen a következő aranygenerációnak kikiáltott válogatott az elődöntőben Németország csapatával küzd meg a döntőbe jutásért. A másik elődöntőben Spanyolország és Franciaország csap össze.

Hirdetés
Hirdetés

Továbbjutásával a válogatott automatikusan kijutott a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra is. Románia utoljára 56 évvel ezelőtt, épp a japán fővárosban szerepelt az ötkarikás játékok labdarúgó tornáján.

Az elődöntő előtt nem lehet felhőtlenül boldog az egyik román játékos, Cristian Manea, a Kolozsvári CFR labdarúgójának barátnőjét ugyanis szájba rúgta egy szurkoló. A 21 éves védő ünnepelni indult a párjához, amikor egy hölgydrukker közös képet akart vele csinálni. A focista azonban elutasította a kérést és ellökte magától, ami után kisebb dulakodás kezdődött, és a hölgy egyik barátja szájon rúgta Manea barátnőjét, aki vérző szájjal hagyta el a stadiont. A rugdosódó drukkert kivezették a rendezők, és őrizetbe vette a rendőrség.

Elődöntők: Románia–Németország (csütörtök, 19 óra), Spanyolország–Franciaország (csütörtök, 22 óra).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük