Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntővel felérő elődöntő

Döntővel felérő elődöntő Sport

Összekerült a női kosárlabda Román-kupa elődöntőjében a mezőny két legerősebb csapata, az ötszörös győztes Sepsi–SIC és a Szatmárnémeti VSK. A Final Fourt Szatmárnémetiben rendezik február 20-án és 21-én.

Hirdetés
Hirdetés

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) csütörtökön sorsolta ki a kupasorozat elődöntős párosításait, a másik ágon a Kolozsvári Universitatea mérkőzik majd a „lucky looser” Agronomia Bukaresttel. Mint ismeretes, ebben az idényben két buboréktornát rendeztek a kupában, és a két selejtezőcsoport győztesei, a VSK és a kolozsváriak jutottak be a négyes döntőbe. A Sepsi–SIC címvédőként egyenes ágon elődöntős, a mezőnyt pedig sorsolás útján egészítették ki, így a két csoportmásodik közül (Arad és Agronomia) az jutott be az elődöntőbe, akinek kedvezett a szerencse. Mint ismeretes, a tavaly négyes döntőt játszó Kézdivásárhelyi SE koronavírus-fertőzés miatt nem tudott részt venni a selejtezőtornán.

A bajnokságban a Sepsi–SIC és a VSK az idényben egy alkalommal már összecsapott, akkor a zöld-fehérek meggyőző, 11 pontos győzelmet arattak. Ennek köszönhetően a sepsiszentgyörgyiek vezetik a pontvadászatot 10 megnyert mérkőzéssel, a VSK pedig a második helyről várja a folytatást 9 megnyert és 1 elvesztett bajnoki találkozóval.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük