Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötödik hely a vébén

Ötödik hely a vébén Sport

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriásit küzdött, de hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros vb-győztes, a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes Franciaországtól.

Hirdetés
Hirdetés

Gulyás István szövetségi kapitány csalódott volt a vereség után, de összességében nagyon elégedett a csapat teljesítményével. „Attól függetlenül, hogy kikaptunk, a válogatott mindenképpen egy lépcsőfokot lépett előre, ami jó jel a jövőre nézve. Úgy indultunk el otthonról, hogy minél több örömet szerezzünk szurkolóinknak és mindenkinek, aki szereti a kézilabdát, gondolom, ez sikerült” – nyilatkozta.

A csoda elmaradt, de az ötödik helyen záró Magyarország nagyon közel állt a bravúrhoz, hatalmas csatára kényszerítette a franciákat. Az ötödik hely minden idők harmadik legjobb vb-szereplése az 1986-os ezüstérem és az 1997-es negyedik pozíció után.

Férfi kézilabda-világbajnokság, negyeddöntő: Franciaország – Magyarország 35–32 – hosszabbítás után (12–14, 18–16, 5–2), Dánia–Egyiptom 39–38 – büntetőkkel 4–3, Spanyolország – Norvégia 31–26, Svédország – Katar 35–23. Az elődöntőben: ma 18.30-tól Dánia – Spanyolország, 21.30-tól Svédország – Franciaország. A helyosztókat vasárnap rendezik, a bronzmérkőzés 15.30-kor, a döntő 18.30-kor kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük