Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Él az olimpiai álom

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint károsan hat sportolók ezreinek felkészülésére, hogy a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt spekulációk jelentek meg a tokiói nyári olimpia esetleges újbóli elhalasztásáról vagy törléséről. A német sportvezető megismételte: a találgatásokkal kapcsolatban a japán kormány hivatalosan jelezte, hogy eltökélt az olimpiarendezésben. „Nem akarjuk elpusztítani egyetlen sportoló olimpiai álmát sem” – fogalmazott Bach hozzátéve: hogy még a tudósok sem tudhatják, milyen lesz a helyzet fél év múlva.

A japán cégek mintegy 60 százaléka támogatja a tokiói nyári olimpiai megrendezését – derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból. Ez ellentétben áll a lakosság körében végzett felméréssel, ugyanis a helyiek 80 százaléka szerint a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt ismét halasztani vagy törölni kellene az ötkarikás játékokat. A rendezést támogató cégek úgy vélik, hogy az olimpia segítené a gazdaság talpra állítását és a sportolók karrierjét, függetlenül attól, hogy lehetnek-e nézők vagy sem a versenyeken. Azt nem közölték, hogy a megkérdezett vállalatok olimpiai szponzorok-e. A japán kormány korábban jelezte, hogy rendezéspárti.

A tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát július 23. és augusztus 8. között tartják a tervek szerint.

Dárdai záradéka

Német sajtóértesülés szerint pontátlagot kell hoznia Dárdai Pálnak, a Hertha BSC futballklub hétfőn kinevezett régi-új vezetőedzőjének. A Kicker magazin úgy tudja, a magyar szakember 2022-ig szóló szerződésében van egy záradék, mely szerint a jelenlegi Bundesliga-idényből hátralévő 16 fordulóban mérkőzésenként másfél pontos átlagot kell teljesítenie ahhoz, hogy a 2021/22-es szezonban is ő irányíthassa a fővárosiakat. Az mindenesetre biztos, Dárdai hivatalos bemutatásakor szintén csak a mostani idényről szólt: „Nem akarok hosszasan szerződésekről beszélni. Ebben a fél évben teljesítményt akarok felmutatni, és közben jól akarom érezni magam.” A 44 éves tréner 2019 májusa után tért vissza a Hertha kispadjára, és első meccsét szombaton vívja Frankfurtban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük