Felhívás!

Döntőben a kosaras lányok

Döntőben a kosaras lányok Sport

Zsinórban ötödik alkalommal verekedte be magát a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjébe a Sepsi–SIC, miután kedden este Aradon aratott fölényes győzelmet, így lezárta az Aradi ICIM elleni, három nyert mérkőzésig tartó elődöntőt. A fináléban, akárcsak tavaly, a Szatmárnémeti VSK lesz a zöld-fehérek ellenfele.

Az elődöntős párharc harmadik mérkőzésén erőteljesen kezdett a Sepsi–SIC, zsinórban hat egységet jegyeztek, míg a Maros-parti gárda csak három perc elteltével talált a gyűrűbe. A címvédő hatékony védekezésének köszönhetően elemi hibákra kényszerítette a házigazdákat, akik az első negyedben mindössze 8 (!) pontot szereztek. A hazai csapat Destiny Williams játékára alapozott, de az első negyed utolsó három percében sem szereztek kosarat, viszont a másik oldalon Marina Solopova 9 pontra növelte a mieink előnyét. A Bogdan Bulj irányította kosárlabdázóknak a második felvonásban sem volt ellenszerük a zöld-fehérek támadójátékára, a Sepsi–SIC precízen célzott a hárompontos vonal mögül, így a szünetben már 23 ponttal vezetett (46–23).

A harmadik negyedben kiegyensúlyozottá vált a játék, bár a házigazdák így sem tudtak faragni hátrányukból. Az utolsó tíz percben ismét a háromszoros bajnok akarata érvényesült, a hosszabb kispaddal rendelkező Mikes-csapat védelemben és támadásban is jobban teljesített ellenfelénél, így bebiztosította helyét a döntőben. A festékben egyértelműen a zöld-fehérek voltak jobbak, akárcsak az ellentámadások tekintetében, hiszen 19 könnyű pontot értékesítettek, valamint a kispadról pályára lépők is kivették részüket a győzelemből, 35 pontot szerezve.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés: Aradi ICIM – Sepsi–SIC 46–83 (8–19, 15–27, 15–15, 8–22). Arad: Mercea 1, Dzombeta 4/3, Fodor 6, Ciotir 3/3, Lee 10. Cserék: Rotariu, Bartók, Glisici, Ardelean 2, Williams 20, Hadzovic. Vezetőedző: Bogdan Bulj.

Sepsi–SIC: Pasic 3/3, Demeter 10, Solopova 22/18, Gödri-Părău 9/3, Higgins 4. Cserék: Mîrne-Nagy 2, Șipoș 7/3, Topuzovic 9, Slamová 17/9, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.

–Örülök, hogy újra bejutottunk a döntőbe. A csapat keményen megdolgozott ezért, ez volt a célunk, de nem dőlhetünk hátra, a neheze még hátravan. Megismétlődik a tavalyi döntő, a célunk ugyanaz, nyerni akarunk, ahogyan az ellenfél is. Sorozatban ötödször jutottunk döntőbe, ezért tiszteletet érdemel a klub. A szezon elején sokan leírtak minket, mondván, nem vagyunk olyan jók, mint a korábbi években. Azt hiszem, most bebizonyítottuk, hogy ez nem igaz. Majdnem az egész csapatot kicseréltük, új játékosokat hoztunk, és mégis megnyertük az alapszakaszt, elhódítottuk a kupát. Úgy érzem, jó munkát végeztünk, de még van teljesíteni való célunk – nyilatkozta Zoran Mikes vezetőedző.

A döntő első mérkőzését május 10-én, a másodikat május 12-én rendezik a Sepsi Arénában, mindkettőt 19 órától játsszák. A párharc három győzelemig tart. A bronzéremért Brassó és Arad küzd meg.

A Kézdivásárhelyi SE számára befejeződött az idény, a Ljubomir Kolarevic edzette lányok az alsóházi rájátszás második teremtornáján két vereséget szenvedtek, 87–41-re kaptak ki Marosvásárhelytől és 61–52-re a Bukaresti Agronomiától. A 9–13. helyért kiírt playoff-kört egy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen záró céhes városiak összesítésben a 12. helyen zárták a bajnokságot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.