Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntetlennel kezdte a rájátszást a Sepsi OSK

Döntetlennel kezdte a rájátszást a Sepsi OSK Sport

Gól nélküli döntetlennel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsi OSK, amely a craiovai Ion Oblemenco Stadionból távozott egy ponttal a playoff nyitányán. Ez volt a háromszéki együttes 16. pontosztozkodása az idényben, de a negyedik hely bebiztosításához a nagynevű csapatok elleni, idegenben szerzett pontok felértékelődnek. Hétközi forduló következik, a Sepsi OSK szerdán a regnáló bajnokot, a CFR-t fogadja hazai pályán.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK két húzóembere nélkül lépett pályára a bajnokaspiráns Craiova otthonában, Bouhenna és Vașvari is eltiltását töltötte ebben a fordulóban. Leo Grozavu így lehetőséget adott a 22 éves Nicolae Păunnak, aki korábban a KSE és az OSK II. csapatait erősítette. A fiatal játékos derekasan állta a sarat élete első élvonalbeli meccsén, kiváló teljesítményének köszönhetően kivívta edzője elismerését.

Az összecsapás nem indult eseménytelenül, a hazaiak 18 éves támadója, Baiaram egy Nouvier-vel való csörte után maradt a földön. A szélső bokáját fájlalva elsírta magát a hordágyon, egyelőre nem tudni, milyen súlyos a sérülése. A házigazda Craiova kezdett aktívabban, sőt az első félidőben két gólt is szerzett, de mindkettőt lesállásból, így egyiket sem érvényesítették. Az OSK első nagy helyzetére a 29. percig kellett várni, ekkor Pigliacelli hárította Mitrea lövését.

A második játékrészben sem lett eseménydúsabb a mérkőzés, bár a cserék hatására a piros-fehérek többet birtokolták a labdát és hatékonyan semlegesítették az oltyánokat, akiknek nem is akadt érdemi helyzetük egészen a 80. percig, amikor Cicâldău maradt le a gólról. A végjátékban Radoslav Dimitrov kapura tartó beadását Pigliacelli ütötte ki, míg a hosszabbításban két hazai szöglet után is izgalmak adódtak a Sepsi OSK tizenhatosában, előbb Kovács Lóránt tisztázott az üres kapu előtt álló Paul Papp elől, majd a védő fejelt mellé, végeredmény: 0–0.

– Az alapszakasz visszavágójához hasonlóan ismét gól nélküli döntetlent értünk el Craiován, de tekintve, hogy a szezon során elég sok gólt kaptunk, úgy gondolom, a védelmünk ma a helyzet magaslatán állt, nem kaptunk gólt, még úgy sem, hogy két alapemberünk hiányzott. Sikerült hatástalanítanunk a craiovai játékosokat, kis szerencsénk is volt, így örülök az egy pontnak, gratulálok a fiúknak! Kellett ez az egy pont így kezdésnek, mert nehéz mérkőzések várnak ránk, következik a két bajnokaspiráns elleni meccs, a tempó is feszes lesz, háromnaponta játszunk, és jóval többet akarunk felmutatni, mint a legutóbbi felsőházi szereplésünkkor – nyilatkozta a találkozó után Leo Grozavu vezetőedző, aki elégedetten méltatta játékosai, különösen Nicolae Păun teljesítményét.

Labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 1. forduló: Craiova–Sepsi OSK 0–0. Craiova, Ion Oblemenco Stadion. Vezette: Horia Gabriel Mladinovici (Bukarest). Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău (Fedele, 84.) – Cîmpanu (Vlădoiu, 70.), Tudorie (Mamut, 70.), Baiaram (Cámara, 6.). Vezetőedző: Marinos Ouzounidis. Sepsi OSK: Niczuly – Ștefănescu, Mitrea, Niňaj, Dimitrov – Păun (Achahbar, 77.), Aganović (González, 46.), Fofana (Kovács, 62.) – Nouvier (Petrila, 60.), Šafranko, Golofca (Bajrovic, 46.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Sárga lap: Tudorie (45+3.), Mateiu (56.)., Bancu (88.), illetve Aganović (41.), Niňaj (89.).
A 2. forduló programja: FC Botoșani–Craiova (szerda, 19 óra), Sepsi OSK–Kolozsvári CFR (szerda, 21.30), Academica Clinceni–FCSB (csütörtök, 20.15).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük