Felhívás!

Szívből kérem, oltassanak!

Sokkal erősebb formáját mutatja a koronavírus harmadik hulláma, és mindez csak oltással állítható meg – hívta fel a figyelmet a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház vezetősége. Arra kérnek mindenkit, hogy fontolja meg, és hozzon helyes döntést az oltással kapcsolatban.

Sokkal intenzívebb és erősebb ez a koronavírus-hullám, mint az előzőek, és az esetszám növekedését, illetve a betegség súlyosabb formáját csak oltással lehet megállítani – mondta András-Nagy Róbert kórházmenedzser. Kiemelte, bár az oltás nem kötelező, és mindenki szabadon dönthet, arra kéri a lakosságot, hogy mérlegeljenek, gondolják át, tájékozódjanak megfelelő, hihető forrásból, és úgy hozzanak döntést.

Az oltás az egyetlen lehetőség a betegség súlyos formájának elkerülésére, és bár a lakosság elfáradt, mégis ki kell tartani, meg kell hozni a megfelelő döntéseket, be kell tartani a járványügyi intézkedéseket, vigyázni kell az idősekre, gyerekekre, felelősen kell viselkedni – hangsúlyozta az igazgató.

– Szívből kérem, oltassanak! – mondta dr. Roșu Mátyás orvosigazgató, kiemelve, hogy nincs rossz vakcina, és ez az egyetlen megoldás a járvány legyőzésére. Hozzátette, az AstraZeneca oltás is rendben van, a felesége és a lánya is ezt a vakcinát kapta, és nem volt semmi probléma, az oltás nem veszélyes.

Kovászna megyében egyetlen, oltás okozta trombózisos eset sem volt, de számos trombózist láttak Covid 19-cel fertőzött betegek esetében – magyarázta az orvos. Mint mondta, az AstraZenecával történő oltás esetében a trombózis veszélye 4 a millióhoz, míg a fertőzöttek esetében 162 ezer a millióhoz. Ezen érdemes elgondolkozni, és beadatni az oltást. Az orvos nehezményezi, hogy Kovászna megyében nagyon kevés személyt oltottak be, mintegy harmincezret, de ezek többsége más megyéből való volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 19., 8:12
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A laposFold hivoknek mondhatja a doktor ur, olyannal is talalkoztam, aki azt talalta mondani , hogy meg Covidos betegrol nem hallott az ismerettsegi koreben.Az ilyen, ha Covidos lesz is, letagadja.

 • User
  Dátum: 2021. április 19., 14:57
  ÉRTÉKELÉS: -5

  A DDT valamikor 40-50-60-as évek, még a 70-esek derekáig is csodaszernek számított. Hatalmas reklámja, felhasználótábora volt. “Nem VOLT vele semmi probléma.” Eltelt néhány évtized, kiderült, hogy nemhogy csodaszer, de halálos, lassan ölő méreg. Most nagyon lelkes mindenki, hogy milyen jó az oltás. Csak nehogy úgy járjunk vele mint a DDT-vel. Szívből kéri doktor úr, rendben van. Biztos igaza van, mert “nem VOLT vele semmi probléma”.