Felhívás!

Májusban kezdik kiosztani a tejport

Májusban kezdik kiosztani a tejport Kovászna megye

Figyelembe véve a nagymértékű érdeklődést a lakosság részéről, a Sepsiszentgyörgy önkormányzatához tartozó szociális támogatási igazgatóság emlékezteti a kismamákat, hogy a tejpor támogatási programot teljes mértékben az egészségügyi minisztérium finanszírozza, a szociális támogatási igazgatóság pedig csupán a program lebonyolítója.

A tejport a családorvos által kiállított lista és recept alapján a szociális támogatási igazgatóság osztja ki, miután megkapják a közegészségügyi igazgatóságtól. A közegészségügyi igazgatóság tájékoztatása szerint már megkötötték a szerződést a tejpor beszerzésére, így várhatóan ezeket májusban kezdik kiosztani. Az ingyenes tejporra jogosultak listáját a családorvosok állítják össze, és juttatják el a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz.

Kevesebb kisbaba
Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának adatai alapján 2020-ban 421 sepsiszentgyörgyi lakhellyel bejegyzett gyermek született, 64 kisbabával kevesebb, mint 2019-ben. A személyi nyilvántartó osztály adatai szerint az elmúlt évben összesen 1026 születést jegyeztek be, közel 700 újszülöttel kevesebbet, mint 2019-ben. A születések száma januárban volt a legmagasabb 51 újszülöttel, és decemberben volt a legalacsonyabb, amikor 23 csecsemőt jegyeztek be. A kisfiúk körében legközkedveltebb a Dávid név volt, kislányok
esetében az Anna volt a legelterjedtebb név.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.