Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dekázgatás az első napon

Dekázgatás az első napon Sport

Befejeződött a vakáció a Sepsi OSK számára, a tegnap összegyűlt piros-fehérek ma és holnap tüzetes orvosi vizsgálattal gyürkőznek neki a téli felkészülésnek, csütörtöktől pedig már törökországi edzőtáborban hangolódnak a tavaszi idény kihívásaira.

Felettébb kimerítő év van a Sepsi OSK mögött, amely első élvonalbeli idényét az előkelő kilencedik helyen zárta, második I. ligás szezonjában pedig ennek a felülmúlását tűzte ki elsődleges céljául. Bokor János sportigazgató lapunknak elmondta, a mai és holnapi orvosi vizsgálat után a piros-fehérek csütörtökön utaznak Törökországba, január 25-ig Belekben edzőtáboroznak, ez alatt az idő alatt pedig öt edzőmérkőzést is játszanak. A tervek szerint január 13-án a török Sivasspor, január 16-án a kazah FK Aktobe, január 20-án az ukrán FK Mariupol, január 22-én a Szombathelyi Haladás, majd január 24-én a bolgár Dunav Rusze ellen lépnek pályára. Január 25-én hazatérnek, és további egy hét áll rendelkezésükre a február 3-ra beütemezett, Voluntari elleni kiszállás előkészítésére.

A sportigazgató érdeklődésünkre megerősítette, a nyáron kölcsönbe érkezett Prosser Dániel visszatér a Puskás Akadémiához, de távozik Gabriel Dodoi is, aki a Kolozsvári CFR-től érkezett kölcsönbe, de több játéklehetőségre vágyik. „Veress Zsombornak javasoltuk, hogy tapasztalatszerzés szempontjából jó lenne, ha játéklehetőséghez jutna, amit jelen pillanatban az edző nem tud biztosítani számára, ezért szeretnénk kölcsönadni Kézdivásárhelynek” – tette hozzá Bokor.

Ami pedig a csapat gólkirályát, Ibrahima Tandiát illeti, egyelőre nem dőlt el a sorsa. „Nagyon szeretnénk, ha maradna, ragaszkodunk hozzá, viszont be kell látni, ha olyan ajánlatot kapunk érte, amit nem lehet visszautasítani, akkor azt el kell fogadnunk. Tandia azt mondta, szívesen maradna, és letöltené a szerződéséből hátralevő fél évet, hogy segítsen céljaink elérésében. Én azt mondom, a piaci értéke jelenleg 600–700 ezer euró között mozog, de a nyárig ez még emelkedhet, főleg, ha előkelő helyen végez a csapat – vélekedik a szakember.

Hirdetés
Hirdetés

A sportigazgató jelezte: a hazai és a külföldi labdarúgópiacon is szétnéznek, hogy megerősítsék a játékoskeretet. A jövőre gondolva olyan játékosokkal tárgyalnak, akik nem félévre, hanem hosszabb távra írnak alá. „U21-es játékosokat keresünk, mivel jövőtől két korosztályos futballistának kell szereplnie pályán 90 percig, ami azt jelenti, hogy kettő kell a kispadra is, illetve az egészséges versengéshez még kell rajtuk kívül egy-kettő. Egyszóval a keretfiatalítás is szempont. Természetesen rutinos játékosokat is igazolunk, akik komoly tapasztalattal rendelkezve nagy pluszt jelentenek majd a csapat számára, kettő-három ilyen futballistát szeretnénk.

Bokor meglátása szerint a legnehezebb öt mérkőzés vár a csapatra az alapszakaszból hátralevő öt fordulóban, de úgy látja, amennyiben a motiváció megmarad, és a játékosok kellően koncentrálnak, elérik a felsőházi rájátszást. „Szerintem az öt meccsből hat ponttal megcsípjük a felsőházat. Látom, mennyire eltökéltek a játékosok, a stáb, példaértékű a hozzáállásuk, és nagyon bízom bennük” – tette hozzá.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük