Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mozgalmas esztendő

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör újabb mozgalmas éven van túl. Rendezvényei közel 1500 személyt mozgattak meg 2018-ban, sportolói pedig a hazai és a külföldi versenyeken több mint ötven dobogós helyezést, érmet szereztek.

Az elmúlt esztendőben a futókör számára talán az a legfontosabb, hogy kevesebb támogatás mellett is sikerült megszerveznie a 2018-ra betervezett rendezvényeit. A tizenhetedik 1848–49-es emlékfutáson – amely jó néhány Kovászna megyei települést érintett – több mint 400 személy vett részt, a huszonnyolcadik Gáll Lajos Futónapnak 422 indulója volt, a tizenhatodik Szentgyörgy Félmaratonon kétszáznál is többen sorakoztak fel a rajtvonalon, az ugyancsak huszonnyolcadik Mikulás-futáson közel 200 kisgyereket ajándékoztak meg, a hetedik évbúcsúztató futást pedig mintegy száz sportbarát részvételével tartották meg. A sportegyesület a társrendezői szerepkörben is jól vizsgázott, a már sepsiszentgyörgyi sportnapokon kilencedik alkalommal szervezte meg a Sugás-futás nevet viselő versenyt.

Hirdetés
Hirdetés

A Gáll Lajos Futókör tagjai tavaly összesen tizennyolc megmérettetésen vettek részt, amelyekről 23 arany-, 11 ezüst- és 5 bronzéremmel tértek haza. Ott voltak a debreceni Rotary futófesztiválon, a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaratonon, a román veterán országos bajnokságon és több hazai városban (Bukarest, Kolozsvár, Brassó, Csíkszereda, Fogaras) rendezett futóversenyen. Mindezek mellé társulnak Csutak Tamás amerikai vendégszereplései, ahol hét versenyen 6 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett a futókörnek.

A csapat ezeket az eredményeket nem érhette volna el a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági igazgatóság, valamint számos helyi cég támogatása nélkül, akiknek köszönik, és remélik, hogy 2019-ben is támogatják majd tevékenységeiket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük