Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dániel hozta formáját

Dániel hozta formáját Sport

Szombaton zajlott Sugásfürdőn az ország legrégebbi triatlonversenye, a Háromszék Triatlon 27. kiadása, amely egyben az országos tereptriatlon-bajnokság 2. fordulóját képezte. A háromszékiek kitűnően teljesítettek, a nyíltversenyben a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) diadalmaskodott.

A nyílt versenyben, illetve stafétában 1500 méternyi úszás, 30,3 km kerékpározás és 7,52 km szaladás várt a mezőnyre a 27. Háromszék-kupán. Ezen kívül a gyerekekre is gondoltak a szervezők, ők rövidített távokon tehették próbára magukat. A verseny végén díjazták a különböző korcsoportok legjobbjait is.

– Nagyon nehéz verseny volt számomra, mert még nem tudtam teljesen helyre jönni a Szent Anna-tavi viadal után, továbbá a haladást a nagy sár is nehezítette, főleg a biciklipályán. Közepes úszás után elsőnek jöttem ki a vízből, próbáltam tartani a helyemet biciklizés közben, de hamar rájöttem, hogy nincs elég erő a lábaimban, és nem úgy pörögnek, ahogy szoktak. Felzárkózott mellém a csapattársam, Madaras Dániel, és a hátralevő 25 km-t együtt tettük meg. Futásban hamar előnyt kovácsoltam a versenytársaimmal szemben, és a négy körből álló pályán az utolsó két kört már kényelmes tempóban szaladtam le, a legjobb futóidővel – mesélte lapunknak a győztes Dániel Attila, megköszönve támogatóinak.

Dániel mögött a marosvásárhelyi Kovács Szabolcs másodikként végzett, míg a sepsiszentgyörgyi Madaras Dániel ötödik, Imreh László pedig hetedik lett. Mivel Dániel Attila a tereptriatlon-bajnokság mindkét eddigi fordulóját magabiztosan nyerte, így vezeti a pontversenyt, 2000 ponttal. Legközelebb szombaton, a Kolozsvár melletti tarnicai-tónál versenyez.

Végeredmény, open, egyéni: 1. Dániel Attila (2:45:50), 2. Kovács Szabolcs (2:50:48), 3. Csergedi István (2:53:55), 4. Trella Tamás (2:54:26), 5. Madaras Dániel (2:58:58), 6. Costea Aurel (2:59:17), 7. Imreh László (2:59:40).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük