Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cristiano Bergodi lesz a Sepsi OSK új edzője

Cristiano Bergodi lesz a Sepsi OSK új edzője Sport

Az olasz Cristiano Bergodi lesz a Sepsi OSK labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Hirdetés
Hirdetés

Cornel Șfaițer klubmenedzser a Digi Sport csatornának pénteken erősítette meg azt a hírt, hogy megegyezett Bergodival, aki vasárnap érkezik Sepsiszentgyörgyre, és hétfőn mutatják be hivatalosan. A sportvezető hozzátette: elégedettek, hogy sikerült megállapodni az olasz trénerrel, mivel Romániában számottevő edzői tapasztalattal rendelkezik. Rámutatott: egy évre szól a megbízatása, amelyet meghosszabbíthatnak a felek.

A klub vezetősége péntek délután a Facebook-on közzétett bejegyzésben erősítette meg Bergodi szerződtetését.

A Sepsi korábban Bölöni Lászlóval próbált megegyezni, de a marosvásárhelyi származású edző családi okokra hivatkozva visszautasította a Sepsi OSK ajánlatát. A klub Constantin Gâlca volt román válogatott labdarúgóval is tárgyalásokat folytatott az edzői posztról, sikertelenül.

Az 56 éves Bergodi korábban a Pescarát irányította az olasz élvonalban, a Modenát és a Bresciát pedig az olasz másodosztályban. Romániában először a Progresul Bukarest edzője lett 2005-ben, majd a kolozsvári CFR, a Rapid Bukarest, a Politechnica Iași, a Steaua Bukarest kispadjára is leült. Legutóbb tavaly a CS Universitatea Craiova trénere volt.

A Sepsi OSK szeptember végén vált meg Leo Grozavutól, miután a román élvonalban sorozatban hat döntetlent játszott a csapat, és a rajt a vártnál gyengébben sikerült. Tavaly a román élvonal rájátszásába bejutott, és végül a negyedik helyen végzett együttes jelenleg 11 forduló után a 12. helyén áll tíz ponttal.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások