Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtört a veretlenségi széria

Megtört a veretlenségi széria Sport

Ha egy héttel előtte 2-0-s győzelmet aratott a Dinamo felett Sepsiszentgyörgyön a Sepsi OSK, úgy tegnap 2-0-s vereséget szenvedett a szervezettebben futballozó Concordia Chiajnától. A rájátszásbeli leggyengébb mérkőzést játszották a piros-fehérek, a gyengén muzsikáló védelem pedig megpecsételte a három pont sorsát. Az OSK negyedik próbálkozásra sem tudta legyőzni a Concordiát, ezzel pedig veretlenségét is elveszítette a play-outban.

Harmatgyenge első félidőt produkált a Concordia Chiajna ellen a Neagoe-legénység és ezen a szokott formáját hozó lelkes szurkológárda sem tudott változtatni. A sérült Viera és az eltiltott Fülöp István hiányát bizony megérezte a szentgyörgyi csapat. A csereként beállt Hadnagy Attila ugyan új lendületet vitt a csapat játékába, azonban társai nem ugyanazt az elszántságot mutatták, így nem tudtak betalálni. Azaz, egyszer mégis betalált a rutinos szentgyörgyi gólgyáros, de a partjelző másképp gondolta, és szabálytalannak ítélte a találatot.

A vendégcsapat uralta az első félidőt, Paul Batin már a 4. percben veszélyeztetett, majd a 28. percben kihasználva Obsivac óriási tévedését egy előreívelt labdánál, gólpasszt adott Cristescunak, aki a hazai védők gyűrűjében begyötörte a kapuba a lasztit (0–1). Szünetre csak azért nem lett 0–2, mert Niczuly óriásit védett Batinnal szemben, aki ismételten lehagyta Obsivacot és Dalmaut. Az OSK valamirevaló próbálkozása Kuku nevéhez fűződik, aki a 44. percben mintegy öt méterről kapufát fejelt.

A második félidő játékképe sem alakult biztatóbban a házigazdák számára, a 63. percben Oliveira a játéktér széléről rúgta vissza a játékszert a kapu elé, ahol a jól helyezkedő Hadnagy kapásból bevágta a hálóba, azonban a partjelző úgy látta, hogy a labda teljes terjedelmével elhagyta a pálya felületét, így érvénytelenítette az egyébként szabályos találatot. Ez a döntés megpecsételte a meccs sorsát, a folytatásban nem igazán tudtak veszélyesek lenni a piros-fehérek, ellenben a vendégek még egyszer betaláltak. Az más kérdés, hogy a gólt jegyző Batin a lövését megelőzően szabálytalankodott a kilépő Niczullyal szemben, Ghinga pedig magatehetetlenül nézte, ahogy a játékszer becsorog a kapuba. Két góllal nyert a Concordia, az OSK első vereségét szenvedte el a rájátszásban, szombaton 13 órától pedig a Voluntari ellen játszik idegenben.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 8. forduló: Sepsi OSK – Concordia Chiajna 0–2 (0–1). Gólszerzők: Cristescu (28.), Batin (66.). Vezette: Ovidiu Hațegan.

Sepsi OSK: Niczuly – Dalmau, Obsivac (Oliveira, 46.), Dima, Sato – Ghinga, Petrovic – Kuku (Hadnagy, 58.), Gorrin, Tandia – Simonovski. Edző: Eugen Neagoe. Concordia: Caparco – Fota, Albu, Marc, Bărboianu – Bucșa, R. Deaconu (Babici, 65.) – Bawab, Cristescu, Bumba (Grădinaru, 77.) – Batin (Pena, 84.). Edző: Ionuț Badea. Sárgalap: Bumba (21.), Fota (65.), Batin (67), Babici (78.), Caparco (88.).

A play-out 8. fordulójának eredményei: Temesvár – Voluntari 2-3, Juventus – Botosani 0-3, Medgyes – Dinamo 2-3. Ranglista: 1. Dinamo 38 pont, 2. Botosani 32, 3. Voluntari 24, 4. OSK 23, 5. Chiajna 22, 6. Medgyes 21, 7. Temesvár 19, 8. Juventus 16.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások