Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzérem Velencében

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztálya ezúttal a Youth League nemzetközi ifjúsági sorozat Velencében megrendezett állomásáról tért haza éremmel. A hatfős háromszéki csapat legjobb eredménye Péter-Csiki Csanád nevéhez fűződik, aki remekül versenyezve szerzett bronzérmet.

Az olaszországi Lido di Jesolóban megrendezett négynapos világversenyen 58 országból több mint 2500 sportoló vett részt. A Youth League versenykiírást évente négy különböző helyszínen szervezik meg a 12 és 18 év közötti karatésoknak. Az év utolsó versenyének számító viadalon Magyarország küldöttsége 34 sportolót számlált, ezen belül az MTK Budapest színeiben 14 versenyző tette próbára magát, köztük hat székelyföldi tehetség. A Fejér Milán, Halmágyi Chanel, Ianculescu Zsófia, Király Károly, Péter-Csiki Csanád és Török Panka alkotta együttes méltón helytállt a verseny folyamán.

Ezúttal a legjobb teljesítménnyel Péter-Csiki Csanád rukkolt elő, aki U14-ben a -45 kilogrammos súlycsoportban bronzéremmel zárt. A sepsiszentgyörgyi karatés legyőzte ukrán (10:2), görög (2:1) és belga ellenfelét (3:1), majd a legjobb négy közé jutásért portugál riválisát múlta felül (1:0). Az elődöntőben a szerb Filip Krstin jobbnak bizonyult (3:0) a háromszéki sportolónál, aki a bronzmérkőzésen a lengyel Bartosz Bisewski felett diadalmaskodott (4:2), így Ciprus után Olaszországban is bronzérmet szerzett.

Ezen a versenyen Vass Hunor edző irányította az MTK Budapest csapatát, amely Tóth Zsombor révén (kadet, -52 kg) még egy ezüstérmet is szerzett. A sepsiszentgyörgyi tréner kiemelkedő idényzárásnak nevezete az elért eredményeket. „Kisvárosként képesek vagyunk beírni a nevünket a világ karatetársadalmának kiemelt listájára. Mindenképp elismerő érzés, egyben visszaigazolás, hogy folytatnunk kell a munkát” – mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük