Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzérem az Eb-n

Bronzérem az Eb-n Sport

Bronzérmet érően versenyzett a terepduatlon Európa-bajnokságon a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila. A 2018-as Multisport Európa-bajnokságnak Ibiza szigete adott otthon a Triatlon Fesztiválnak is nevezett megmérettetésen számtalan elitsportoló állt rajthoz.

Dániel Attila vasárnap 15 órás utazás után érkezett meg a szigetre, és szokásához híven igyekezett mindent kiadni magából a verseny napján. A tengerparti homokban és sziklás terepen zajlott Eb-viadal 6.4 km futásból, 18 km kerékpározásból és újabb 4 km szaladásból állt.
– Az első futásra összpontosítottam, az erőteljes kezdés azonban sokat kivett belőlem, pozíciókat veszítettem az elitekkel szemben, de U23-ban én voltam az első, bő fél perces előnnyel a második helyen álló belgával szemben. A bringapálya nagyon kemény volt, 20%-os emelkedőkkel és veszélyes ereszkedőkkel, itt visszaestem a negyedik pozícióba. Ezt követte az újabb szaladás, ahol sikerült összeszednem magam, és elkerültem a tavalyi Európa-bajnokot – részletezte Dániel Attila, aki bronzéremnek örülhetett az U23-as korosztályban, összetettben pedig a 17. lett. A sportoló köszöni támogatóinak (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Bellotto, Isostar, Zone3, Prodent) és szeretteinek a biztatást.
Terepduatlon Eb, U23-as korosztály: 1. Evgenii Evgrafov (Oroszország) 01:26:08 óra, 2. Lucas van Deynze (Belgium) 01:28:01, 3. Dániel Attila (Románia) 01:30:05. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük