Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga
Az alapszakaszbeli odavágó-sorozat utolsó felvonásában, vasárnap 21 órától erdélyi rangadót láthat a sepsiszentgyörgyi stadion közönsége, ugyanis a Sepsi OSK a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR-t látja vendégül. Nagyon szoros az élvonalbeli pontvadászat mezőnye, az első, illetve a 9. helyen álló együttest mindössze nyolc pont választja el egymástól 12 forduló leteltével, ami rendkívül ritka ezen a szinten, ilyenre nem is volt példa ebben az évtizedben a román bajnokságban.
A 19 ponttal hatodik helyen állomásozó sepsiszentgyörgyiek a Viitorul elleni parádés győzelem után a bajnokcsapat ellen igyekeznek újabb bravúrt elérni, de borítékolhatóan kemény ellenállásba ütköznek majd. A két együttes közti örökmérleg a kincses városbelieknek kedvez, az előző idénybeli mindkét találkozót 2–0 arányban nyerték.
Labdarúgó I. liga, a 13. forduló műsora: ma 18 órától Jászvásár – Hermannstadt, 21 órától Astra Giurgiu – Krajovai CSU; szombaton 18 órától Botoşani – Viitorul, 21 órától FCSB – Voluntari; vasárnap 14 órától Călăraşi – Medgyesi Gázmetán, 21 órától Sepsi OSK – Kolozsvári CFR; hétfőn 21 órától Chiajna – Dinamo.
Kosárlabda, női élvonal
A női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportjában érdekelt Sepsi-SIC vasárnap 17 órától a Kolozsvári Egyetem otthonában játszik bajnokit a 4. fordulóban. Az eddig hibátlan zöld-fehérek győzelmi szándékkal utaznak a Szamos-partra, a kincses városiak neve mellett eddig két vereség áll. A B-értékcsoportba sorolt Kézdivásárhelyi SE-re is idegenbeli csata vár, a kék-fehérek szombaton 15.30-tól a Rapid Bukarest otthonában igyekeznek meglepetést okozni.

Labdarúgás, III. liga
A pontszerzés reményében látogat a Sporting Lieşti otthonába a Kézdivásárhelyi SE, amely szombaton 15 órától tovább gyarapítaná 16 pontos gyűjteményét, amellyel jelenleg a rangsor ötödik helyén áll. Szombati ellenlábasuk 14 ponttal és a 8. hellyel büszkélkedhet. Annyi bizonyos, hogy nem lesz könnyű dolguk a kék-fehéreknek, de kellő precizitással a győzelem is összejöhet.
A 10. forduló programja (15 órától): ma CSM Paşcani – Foksány; szombaton Rm. Sărat – Metalul Buzău, Ştiinţa Miroslava – Foresta Suceava, Sănătatea Darabani – Şomuz Fălticeni, Ceahlăul – Botoşani 2, Gloria Buzău – Bucovina Rădăuţi, Galaci Oţelul – Románvásár.
Megyei labdarúgás
A IV. liga 11. fordulójának programja (kezdési időpont: ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Illyefalva – Réty, Bereck – Zágon; vasárnap Perkő – Bardoc, Ozsdola – Kovászna, Nagyajta – Szitabodza, Gelence – Papolc, Csernáton – Barót.
Az V. liga 8. fordulójában: szombaton Bölön – Árkos; vasárnap Uzon – Szotyor, Kommandó – Zabola, Nagybacon – Hidvég.

Motokrossz
Szombaton Sepsiszentgyörgyön rendezik meg az országos motokrossz-bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulóját. Az egynapos megmérettetésnek a Sugásfürdő felé vezető út melletti pálya ad otthont. A Sugás Motoros Klub szervezésében zajló viadalon hét kategóriában – 50 cm3, 65 cm3, 85 cm3, MX1 (450 cm3), MX2 (250 cm3), amatőr és veterán – mintegy hatvan motoros küzd meg az elsőségért. A 65 cm3-s géposztályban az ozsdolai Ördög Zoltánnak szoríthatunk, aki 200 ponttal vezeti a ranglistát. A várható program: 10.30 óra – szabad­edzés; 12 óra – időmérő; 13.30 óra – verseny, első futam; 15.15 óra – verseny, második futam; 17 óra – díjkiosztó. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük