Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bővülő infrastruktúra

Bővülő infrastruktúra Sport

Újabb stratégiai jelentőségű épülettel bővül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Csíkkarcfalván, a Felcsíki Műjégpálya, valamint az orvosi és metodikai központ szomszédságában a következő hónapokban egy kollégium építése zajlik majd. Szimbolikus első, képzeletbeli kapavágással és rövid ünnepséggel startolt a munka.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia első éveinek egyik fontos célja az volt, hogy megteremtse a magas színvonalú utánpótlásképzéshez szükséges infrastruktúrát. A jégpályák számának növekedése, illetve az orvosi és metodikai központ felavatása egy-egy lépést jelentettek ezen az úton. Ebbe a sorba illeszkedik az a kollégium is, amelynek építése elkezdődött.

Hirdetés
Hirdetés

A Felcsíkon épülő létesítmény 72 férőhelyes lesz, amelyhez csatlakozik egy 30 fős vendégszárny is. A cél, hogy a fiatal jégkorongozók egy kényelmes, otthonos, a fejlődésüket elősegítő térben éljék a mindennapjaikat. Ennek jegyében helyet kapnak a kollégiumban tanulók, közösségi terek, konyha, étkezde, büfé is, de lesz orvosi szoba és konferenciaterem is. A tervek szerint a 2022–23-as idény kezdetén a székelyföldi fiatal jégkorongozók már be is költözhetnek. A beruházás első, már leszerződött fázisának értéke 9.097.108 lej, a becsült összérték pedig 18.424.837 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük