Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A III. ligáért küzdhetnek

A III. ligáért küzdhetnek Sport

Pénteken a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székházában kisorsolták a labdarúgó III. ligába jutásért kiírt osztályozó-csoportok összetételét. 14 hármas csoportot alakítottak ki, ezek győztesei indulhatnak a következő idényben a harmadosztályban.

A székelyföldi megyék bajnokcsapatai az irányított sorsoláson csak közép-régióbeli megyék bajnokcsapatait kaphatták ellenfélül. Kovászna megye bajnokcsapata, a Sepsi OSK II. Maros és Szeben megyék bajnokaival került össze, míg Hargita megye bajnoka Brassó és Fehér megyék képviselőivel harcol majd a feljutásért. A szabályzat értelmében a 14 csoportgyőztes léphet szintet, de ha nem telnek be a helyek, ha lesznek visszalépők, akkor a legjobb csoportmásodikok is feljuthatnak. A mérkőzések helyszíneiről és időpontjairól később dönt a szakszövetség.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, Háromszéken május végén befagyasztották a IV. ligát, így az élen végzett Sepsi OSK fiókcsapata vehet részt az osztályozón. Maros megyében nem ilyen egyértelmű a helyzet, még nem született döntés a folytatásról, a pontvadászat felénél a Nyárádtői Unirea hét pont előnnyel vezet. Szeben megyében Nagydisznód, Felek (Avrig) és Resinar (Rășinari) küzd az első helyért.

Labdarúgó III. liga, osztályozók, csoportbeosztás, közép-régió 1-es csoport: Szeben, Kovászna és Maros; 2-es csoport: Fehér, Brassó és Hargita.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük