Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emberhátrányban nyert az OSK

Emberhátrányban nyert az OSK Sport

Izgalmakban és téves bírói ítéletekben nem volt hiány a Dinamo – Sepsi OSK mérkőzésen a labdarúgó élvonal alsóházi rájátszásának 5. fordulójában. A vasárnap délutáni, javarészt zuhogó esőben, játékra alkalmatlan pályán zajlott összecsapáson a sepsiszentgyörgyiek 3–1 arányú győzelmet arattak, annak ellenére, hogy több mint egy félidőn keresztül emberhátrányban futballoztak. Következhet a szerdai, Jászvásár elleni kupaelődöntő!

Gyakorlatilag 0–1-ről indult a fővárosi összecsapás, mivel a Sepsi OSK – akárcsak ezt megelőzően az FC Voluntari ellen – már az első percben betalált, Ștefan remek beadását a jól érkező Ștefănescu még a kapufára lőtte, majd a kipattanót a Piscitelli kapus által faultolt Safranko befejelte. A 25 éves szlovák támadót félidőben le kellett cserélni, állítólag orrcsonttörést szenvedett az ütéstől. Pár perc múlva Carnat távoli próbálkozása is veszélyeztette a bukarestiek kapuját, míg Niczuly a 7. percben kellett először védjen, Sorescu lövésénél. Jó iramban támadott az OSK, mígnem a 20. percben leszakadt az ég, a zuhogó eső kihatott a játékra is.

Hirdetés
Hirdetés

A szünet előtt emberhátrányba került Leo Grozavu csapata, miután a játékvezetők nem észlelték a kapura törő Fabbrini kezezését, akit Tincu csak szabálytalankodás árán tudott megállítani, emiatt kiállították. Sebastian Colțescu játékvezető ezen a mérkőzésen sem állt a helyzet magaslatán, egyébként 13. idénybeli találkozóján a tizedik piros lapot mutatta fel, és a hetedik büntetőt fújta be. A tizenegyest Perovic középre lőtte, a jól mozduló Niczuly Roland pedig lábbal hárította.

A második játékrészt a hazaiak kezdték elszántabban, azonban Niczuly kapus végig résen volt és tette dolgát Sorescuval, illetve Lazărrel szemben is. A Sepsi OSK leginkább Ștefănescu révén veszélyeztetett, a 21 éves caracali középpályás a 79. percben egy tizenegyest is kiharcolt, amit a csapat büntetőspecialistája, Gabriel Vașvari higgadtan értékesített (0–2). Ezt követte Florin Ștefan látványos egyéni akciója, amit szép góllal fejezett be a védőjátékos (0–3). Az 1–3-as végeredményt Moldoveanu állította be, de a lényegen mit sem változtatott, a Sepsi OSK első győzelmét aratta a playoutban. Leo Grozavu együttese szerdán Jászvásárt fogadja a Román-kupa elődöntőjének odavágóján, majd szombaton az alsóházi rájátszást vezető FC Viitorul látogat Szentgyörgyre.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 5. forduló: Dinamo – Sepsi OSK 1–3 (0–1). Dinamo: Piscitelli – Kostrna (Kilyén, 46.), Puljic, R. Grigore, Sin – I. Filip (Montini, 46.), Mrlzjak – Sorescu (Moldoveanu, 82.), Fabbrini, Mihaiu (Lazăr, 31.) – Perovic (Popa, 65.). Edző: Adrian Mihalcea.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Csiszér, 54.), Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan – Vașvari, Kovács (Velev, 54.), Carnat (Celea, 42.), Fülöp I. (Karanovic, 68.), Ștefănescu – Safranko (Fülöp L., 46.). Edző: Leo Grozavu.

Gólszerzők: Moldoveanu (90+3.), illetve Safranko (1.), Vașvari (80. – büntetőből), Ștefan (86.). Sárgalap: Kostrna (45.), illetve Bouhenna (26.), Ștefănescu (48.), Fülöp I. (60.). Kiállítva: Tincu (38.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük