Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Belgiumban versenyzett Szabó Norbert

Belgiumban versenyzett Szabó Norbert Sport

A kilencedik helyen kvalifikált a genti (Belgium) nemzetközi pályakerékpáros versenyen sprintszámában Szabó Norbert, ahol végül a 17. lett. A Sepsi–SIC 27 éves tehetsége 10,2 másodpercet futott, ami a genti velodrom „lassú pályáján” jó eredménynek számít.

Hirdetés
Hirdetés

A viadalra 28 ország több mint kétszáz kerékpárosa nevezett, rendkívül magas volt az egy négyzetméterre jutó világbajnoki és olimpiai dobogósok száma – nyilatkozta Szabó.

– Látszik, hogy várták már a versenyzők az idénynyitást, olyan volt, mint egy világkupa, itt volt szinte mindenki, aki számít. Szűk háromtizeddel maradtam le a világcsúcstartó mögött, kezdetnek jó. Azt gondolom, fokozatosan kell megerősödni, előbb és előbb lépni, hogy nyár végére, ősz elejére ott legyek, ahol kell – mondta el megkeresésünkre Norbert.

A SIC versenyzőjének továbbra sincs itthon felkészülési lehetősége (Romániában változatlanul nincs egyetlen velodrom sem – érdekes lehet, hogyan alakul ez a dolog az egyébként pályakerékpáros sportminiszter mandátuma alatt – szerk.), csak versenyeken érezheti a pálya „ízét”. Szabó Norbert legközelebb Olaszországban próbál további pontokat gyűjteni, jelenleg a 24. az UCL-világranglistán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük