A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Bejutott Simona Halep az Australian Open harmadik fordulójába

Bejutott Simona Halep az Australian Open harmadik fordulójába Sport

Bejutott Simona Halep a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába, miután 6:2, 6:7(3), 6:4 arányban legyőzte csütörtökön az amerikai Sofia Kenint.

A világelső román lánynak kemény, 2 óra 31 perces küzdelem után sikerült legyőznie a mindössze húsz éves (WTA – 37.) ellenfelét.

Halep jól kezdte a mérkőzést az idei tornasorozat egyik legjobb formájában teniszező játékosa ellen, aki idén már egyesben (Hobart) és párosban (Auckland) is győzött, és simán hozta az első játszmát. A második szettben 3:0-nál eldőlni látszott a mérkőzés, ám az amerikai lány nem adta fel, 3:3-on egyenlített, és rövidítésben nyert. A döntő szett elején Kenin irányított, bréket is csinált, de Halep visszabrékelt, majd ismét elvette az amerikai adogatását és végül kiszerválta a meccset.

Halep 9 ászt ütött és egyetlen kettőshibát vétett, Keninnél ez az arány 1:2, Halep 75%-ban Kenin 58%-ban nyerte az első szervája utáni labdákat, a második adogatásnál mindkét lány 55%-ot hozott. Kenin 4 bréklabdájából 2-t megnyert (50%), Halep 5 bréklabdát nyert meg, de 14-ből (36%).

Figyelemre méltó, hogy Halep mind a tíz labdáját megnyerte a hálónál, 33 nyerője volt, Keninnek 32, 35 ki nem kényszerített hibát vétett, míg Kenin 47-t.

A tavaly a döntőig jutó Halep eddigi teljesítményéért 155.000 ausztrál dollárt és 130 WTA pontot kap.

A világelső következő ellenfele a Buzărnescut is búcsúztató Venus Williams lesz (38, WTA-36.), aki a második fordulóban 6:3, 4:6, 6:0 arányban legyőzte a francia Alize Cornet-t.

Venus 3-2-re vezet a román lány elleni meccsekben, de az utolsó két mérkőzést, 2015-ben Rómában és tavaly Montréalban, Simona nyerte.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.