Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Becsúszott az első vereség

Becsúszott az első vereség Sport

Továbbra is nyeretlen az alsóházi rájátszásban a Sepsi OSK, amely három döntetlen után kedden este vereséget szenvedett a vendég FC Voluntaritól az élvonalbeli playout 4. fordulójában. Leo Grozavu vezetőedző szerint a kudarchoz a játékvezetői tévedés is hozzájárult, tudniillik nem adták meg a sepsiszentgyörgyiek második, abszolút érvényes találatát.

Nem sikerült a legjobban a kedd esti élvonalbeli találkozó Sepsiszentgyörgyön, annak ellenére sem, hogy a Sepsi OSK már a 26. másodpercben megszerezte a vezetést a Voluntari ellen. Az Ilfov megyeiek kapusa rosszul rúgta ki a labdát, amely Ștefănescuhoz került, az ő próbálkozását még védeni tudta Cojocaru, azonban Carnat lövésével szemben már tehetetlen volt. A szezon leggyorsabb találata így Nicolae Carnat nevéhez fűződik. Alig pár perc múlva másodszor is betalált a sepsiszentgyörgyi együttes, Fülöp István egy jobboldali ívelést lőtt a gólvonalon túlra, ám a játékvezetők úgy vélték a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon, holott a visszamutatásokon egyértelműen látszott, hogy a vendégek kapusa bizony a kapuból kotorta ki a játékszert…

A történethez hozzátartozik, hogy később a vendégeknek sem fújtak be egy gólt tévesen les miatt, de a Voluntari ennek ellenére fordítani és nyerni tudott. Két gyors akciót követően alig két perc leforgása alatt fordították meg az eredményt: előbb Belu, majd az OSK-nál is megfordult Simonovski kontrája végén Căpățînă szerzett gólt.

A Román Labdarúgó-szövetség és a Hivatásos Labdarúgó-liga korábban bejelentette, hogy már a következő szezontól bevezetik a videóbíró rendszert az élvonalban, ám az utóbbi hetekben felmerült, hogy a koronavírus okozta gazdasági válság miatt ez csúszni fog…

„Nem mondhatom, hogy gyenge mérkőzést játszottunk, néhány pontatlanság miatt veszítettünk. Lehet, hogy a meg nem adott gólunknál a játékvezetői tévedés is közrejátszott ebben. Lélektani pillanat volt, máshogyan alakulhatott volna a játék, ha 2–0-ra vezetünk, de ilyen a foci. A szünetben megpróbáltam felrázni a játékosokat, sikertelenül. Nincs miért hibáztatnom őket, a fiatalabbaknak nincs meg a kellő tapasztalatuk ahhoz, hogy megfelelően kezeljék az egyes helyzeteket, ez pedig komoly probléma a csapatnál. Nincs időnk siránkozni, gyorsan fel kell ébrednünk, mivel háromnaponta játszunk, és mennünk kell előre” – nyilatkozta Leo Grozavu szakvezető.

A Sepsi OSK-nak az alsóház hétvégi, 5. fordulójában a Bukaresti Dinamo vendégeként kellett volna pályára lépnie, de mivel a fővárosi klubnál a múlt héten koronavírus-fertőzést azonosítottak, a mérkőzést elhalasztják.

Labdarúgó I. liga, alsóház, 4. forduló: Sepsi OSK – FC Voluntari 1–2 (1–0). Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari, Fülöp I., Ștefănescu (Csiszér, 69.), Achahbar (Deaconu, 54.), Carnat (Diaz, 81.) – Safranko (Fülöp L., 81.). Edző: Leo Grozavu. Voluntari: Cojocaru – Belu, Achim (Balaur, 59.), Pașcanu, Kocic – Căpățînă (Bortoneanu, 80.), De Lucas, Gheorghe (Armaș, 89.), Sanoh (Tudorie, 46.), Mățan – Simonovski (Țîră, 80.). Edző: Mihai Teja. Gólszerzők: Carnat (1.), illetve Belu (68.), Căpățînă (70.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük