Felhívás!

Az OSK védők jól fejelnek

Az OSK védők jól fejelnek Sport

A Sepsi OSK védői a labdarúgó I. liga legjobbjai közé tartoznak – derül ki a CIES Football Observatory legújabb tanulmányából. A svájci statisztikai intézet ezúttal az európai ligák védekezésbeli fejpárbaj-menőit vizsgálta meg.

A tanulmány szerint Kurt Zouma, a Chelsea francia védője a legjobb, 96,3%-os teljesítménnyel, megelőzve az Atalanta albán bekkjét, Berat Djimisiti (95,7%), valamint a Manchester United sztárját, Harry Maguire-t (90%). A román bajnokságban a tíz legjobban fejelő védő között nyolc valamelyik erdélyi csapatban játszik. Egészen pontosan hárman a Medgyesi Gázmetánban, ketten-ketten pedig a Sepsi OSK-ban, illetve a Kolozsvári CFR-ben. Az első Denis Ciobotariu, aki 23 fejpárbajából 20-at megnyert a védelemben, azaz 87%-ot sikerességi arányt tud felmutatni. A második helyen az OSK friss válogatottja, Bogdan Mitrea található, aki 43 párbajból 37-et nyert meg, ezzel pedig 86%-os mutatóval rendelkezik, megelőzve a harmadik Igor Armașt (Voluntari) 84%.

A negyedik helyen a medgyesi Mihai Buteant találjuk 81,5%-os teljesítménnyel, a 6–7. helyen pedig csapattársa, a brazil Jefferson és a Sepsi OSK csapatkapitánya, az algériai Rasid Buhenna következik 78,6%-kal. Őket követi a 8. helyen a kolozsváriak spanyol bekkje, Mike Cestor (77,8%), majd a Gázmetán cseh légiósa, Ondrej Baco (77,3), míg a tizedik a kolozsváriak bosnyák védője, Mateo Susici (76,9%).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.