Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Év gólja kerestetik

Az Év gólja kerestetik Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) ismét szurkolói szavazóversennyel szeretné megkeresni, megtalálni az Év gólját. Olyan gólok szerepelnek a jelöltlistán, amelyeket valamelyik román női, leány, férfi, fiú válogatott játékosai lőttek az ellenfelek kapujába. A szavazók körében labdákat és román válogatott mezeket sorsolnak ki. A 16-os listán magyar nevet is találunk.

Hirdetés
Hirdetés

A szavazójáték szerkezetileg a világbajnokság kiesési szakaszára hasonlít. Az év legszebb romániai válogatott gólja szavazóverseny 16-os listájának egyetlen magyar résztvevője Horváth Anita, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina női csapatának játékosa, aki a Románia U19 – Albánia U19 mérkőzésen (2–0) lőtte az egyik gólt, ellenfele Vlad Olteanu, a Románia U15 – Moldávia U15 mérkőzés (3–0) egyik góljával. A döntő 2022. december 29–30-án esedékes.

Tavaly az Év gólja díjat Ianis Hagi kapta, 2021 októberében ő lőtte Románia vezető gólját a Németország elleni, idegenbeli világbajnoki selejtezőn, végül a házigazdák fordítottak és 2–1-re győztek. Az előző évek nyertesei: 2020-ban Alexandru Maxim, 2019-ben Florinel Coman, 2018-ban Isabelle Mihail, 2017-ben és 2016-ban Nicolae Stanciu.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük