Hirdetés
Hirdetés

A tizenkét helyszínből nyolc főváros

A tizenkét helyszínből nyolc főváros Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azt szeretné, ha a magyar szövetség (MLSZ) segítségével a jövő évi Európa-bajnokság négy budapesti mérkőzésére az összes, vagyis mind a 240 ezer jegyet értékesítené.

Hirdetés
Hirdetés

David Farrelly, a kontinenstorna kommunikációs vezetője elmondta, több mint hárommillió jegyet vásárolhatnak meg a szurkolók, ami rekordot jelent az Európa-bajnokságok történetében. Már csak azért is, mert ez lesz az eddigi legnagyobb torna, amelyet az UEFA valaha szervezett. Az eddigi legtöbb jegyet – 2,4 milliót – a 2016-os franciaországi Eb-re adták el. Hozzátette, azt szeretnék, hogy minden rendező városban az adott ország lakosai juthassanak hozzá a jegyek 70 százalékához.

A 12 helyszín közül nyolc főváros, 11 stadion pedig 50 ezer feletti befogadóképességgel rendelkezik – az egyetlen kivételt a koppenhágai létesítmény jelenti –, továbbá hét rendező ország, így Magyarország és Románia is újoncnak számít, azaz még nem volt házigazdája Eb-nek. A tornára egyetlen új stadion épül, az éppen a budapesti lesz.

Mint ismeretes, a 2020-as Eb-nek 12 ország 12 városa ad otthont. A rendezők részvétel esetén a csoportkörben legalább két meccset hazai pályán játszhatnak, de a kieséses szakaszban már nem.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük