Hirdetés
Hirdetés

Keveset tudnak a szexről

Keveset tudnak a szexről Románia

Egy új felmérés szerint Moldvában a fiatalok nyolcvan százalékának a szexuális neveltetés olyan, mint az átlagember számára a gravitációs hullámok: egyszerűen nem létező. Otthon egy szó nem esik erről a témáról, így nem csoda, hogy a keleti országrészben sok a fiatalon szülő tinédzser.

Hirdetés
Hirdetés

A szexuális élet megkezdéséről és megéléséről, a fogamzásgátló eszközökről és szerekről jó esetben a moldovai családok alig egyötödében esik szó, így az ifjak teljesen felkészületlenül és ennek köszönhetően fejetlenül szembesülnek az élet egyik természetszerű velejárójával. Az Európai Unióban Románia élen jár a tinédzserkorú kismamákat tekintve, és ezek jelentős részét Moldva szolgáltatja, ahol a többi országrésznél is jóval alacsonyabb az ilyen jellegű neveltetés foka. A hiányosságok miatt természetesen egyebekkel is hozzájárulunk a negatív statisztikákhoz, hiszen az abortuszok száma, a csecsemők elhagyása, a szexuális úton terjedő betegségek sem öregbítik országunk hírnevét – számolt be erről tegnap a TVR híradója.

Szakértők szerint az ilyen irányú neveltetés hiánya a kommunizmusból származik, viszont a bűnös konzervativizmus és álszentség spanyolfala mögött 18 éven aluli lányok futószalagon szülik a kilátástalan jövőjű babákat. Tavaly tízezer kiskorú szült gyereket, közülük ezernek már otthon volt legalább egy gyereke.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük