Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szegedi vébén taroltak a magyarok

A szegedi vébén taroltak a magyarok Sport

Világbajnoki címet szerzett 500 méteren a női kajaknégyes a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, melynek vasárnapi fináléiban két-két további ezüst és bronz a magyar csapat mérlege, illetve tíz tokiói kvóta.

Hirdetés
Hirdetés

Az első vasárnapi döntőben, olimpiai távon, ötszázon csak a végig vezető kínai páros, Hszü Si-hsziao és Szun Meng-ja előzte meg az egy órán belül sprinttávon is rajthoz álló, a tavalyi vébén is második Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenupárost, mely így belapátolt egy tokiói kvótát. Kétszázon ugyanabban a leosztásban haladtak át a célon, annyi különbséggel, hogy egy másik kínai egység – Lin Ven-csün és Csang Lu-csi – mögött szerezték újabb ezüstérmüket Balláék.

K-1 500-on, ami ismét az ötkarikás játékok jegyében zajlott, a szám kétszeres olimpiai bajnoka, Kozák Danuta ezúttal bronzérmesként ért be, ami újabb kvalifikációt jelentett. A 14-szeres világbajnok Kozák a magyar kajak-kenusport 500. vb-érmét szerezte.

A női kajakosoknál az utóbbi években egyeduralkodó magyar egység, ezúttal a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállításban is verhetetlen volt, ezzel olimpiai számban szerezték meg a harmadik magyar aranyérmet. A magyarok összesen 12 olimpiai kvótát – öt-öt férfi és női kajakost, valamint két női kenust – gyűjtöttek Szegeden.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük