Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kialakult a Sepsi–SIC játékoskerete

Kialakult a Sepsi–SIC játékoskerete Sport

Újabb játékosokkal erősödött a Sepsi–SIC, miután megszerezték a montenegrói válogatott, Jelena Vučetić és az amerikai Alyssia Brewer játékjogát, de a zöld-fehérekhez csatlakozott a 17 éves Ștefania Cătinean is. A bajnokcsapat tizennégy fős játékoskerettel vág neki a felkészülési időszaknak.

Hirdetés
Hirdetés

A 25 éves, 178 centiméter magas Jelena Vučetić legutóbb a montenegrói élvonalban érdekelt ZKK Buducnost Bemax csapatában szerepelt. Decemberben igazolt Montenegróba, ahol 10 mérkőzésen átlagosan 8.8 pontot szerzett, 3.4 lepattanót gyűjtött és 2.9 gólpasszt osztott ki. Korábban az orosz Kazanochka, a PINKK-Pécsi 424, a szerb Vojvodina Nis Újvidék és a ZKK Partizan Galenika Beograd mezében játszott. A lett–szerb közös rendezésű Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig menetelő montenegrói válogatott mezében négy mérkőzésen összesen 74 percet játszott (átlaga: 4.8 pont, 1.3 lepattanó, 0.5 gólpassz).

„Jelena irányítóként és dobóhátvédként is bevethető, támadásban jók az ösztönei, emellett nagyon motivált, hogy jó idénye legyen. A szezon kezdetén sérülés miatt nem számíthatunk Ghizilă játékára, így mindenképp szükségünk van egy olyan kosárlabdázóra, aki ezeken a pozíciókon játszik, főleg úgy, hogy az Európa-kupában hosszabb cserepadra van szükségünk. Vučetić és Pašić már játszottak együtt a Partizan és Vojvodina mezében, valamint a nemzeti együttesben, ami mindenképp pozitívum” – nyilatkozta az új szerzeménnyel kapcsolatosa Zoran Mikes vezetőedző.

A 29 éves Alyssia Brewer idén januárban igazolt a PEAC-Pécs együtteséhez, ahol 16 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken a találkozókon 11.1 pontot és 8.6 lepattanót átlagolt. A 190 centiméter magas center korábban az Aluinvent DVTK Miskolc, a lengyel AZS PWSZ Gorzow és a török Bursa BSB csapatában játszott, egyetemistaként előbb a University of Tennessee, majd a UCLA (University of California, Los Angeles) játékosa volt.

„A 2014–2015. évi szezonban a lengyel első osztályban játszott, ahol átlagban a legtöbb pontot szerezte, valamint a harmadik legtöbb lepattanót gyűjtötte, de a magyar élvonalbeli mutatói is figyelemre méltóak. Tapasztalt, képzett és okos center, hatékony és erős a palánk alatt, emellett pedig a hárompontos vonal mögül is jól céloz” – fogalmazott a vezetőedző.

A 17 éves Ștefania Cătinean az előző idényben Târgoviște játékosa volt, azonban fiatal kora ellenére behívót kapott a 20 év alatti román válogatottba, és részt vett a koszovói rendezésű B-divíziós Európa-bajnokságon. A 165 centiméter magas játékos a kontinensviadalon átlagban 29.4 percet játszott, 7.7 pontot szerzett, 2.2 lepattanót gyűjtött, 3.3 gólpasszt adott és 3.3 szerzett labda szerepel a neve mellett a statisztikában.

A Sepsi–SIC játékoskerete a 2019–2020. évi szezonra: Jovana Pašić, Kristina Topuzović, Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kovács Renáta, Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Chrissy Givens, Andra Mandache, Orbán Nicolett, Natalie Butler, Jelena Vučetić, Alyssia Brewer, Ștefania Cătinean. A szakmai stáb: Zoran Mikes (vezetőedző), Samuilă Zoltán (másodedző), Bartók Botond (gyógytornász), Rusz István László (ügyvezető igazgató).

A lányok ma orvosi vizsgálaton vesznek részt, majd ezt követően elkezdik az edzéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük