Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Román-kupadöntő a tét

A Román-kupadöntő a tét Sport

Az idény egyik legfontosabb mérkőzésére készül a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely ma 19.30-tól a hírhedt Ion Oblemenco Stadionban igyekszik megismételni pár héttel ezelőtti bravúrját a címvédő Universitatea Craiova ellen, a Román-kupa elődöntőjének visszavágóján. Mint ismeretes, az első meccsen 2–1-re nyert az OSK.

Hirdetés
Hirdetés

Fennállása során másodszor juthat be a labdarúgó Román-kupa döntőjébe a Sepsi OSK, ehhez azonban újabb jó teljesítményre lesz szükség a Reghecampf-csapat ellen. A sepsiszentgyörgyi 2–1-es győzelmet kellene megvédeni az Universitatea Craiova otthonában. Egy biztos, az oltyánok az FCSB-től elszenvedett vasárnapi vereséggel végleg búcsút intettek a bajnoki címről dédelgetett álmaiknak, így teljes erőbedobással fognak játszani a mai visszavágón azért, hogy megfordítsák az eredményt, s megvédjék címüket a sorozatban. Ezzel nem mindennapi fegyvertényt hajtanának végre, hiszen az utolsó csapat, amelynek sikerült a címvédés a kupában, a Kolozsvári CFR volt, amely 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben győzött.

„Alaptermészetemből adódóan optimista vagyok, de tudom, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz egy nagyon jó csapattal szemben. Aprócska előnyre tettünk szert az első mérkőzésen, de ez nem számít, még nem dőlhetünk hátra, bátran, motiváltan kell kiállnunk újra ellenük. A román élvonal egyik legjobb csapatáról beszélünk, amely számtalan helyzetet kialakít, és rengeteg gólt lő, eredményes támadóalakzattal és erős csapategységgel büszkélkedik, egy biztos, majdnem tökéletes játékra lesz szükségünk ellenük” – nyilatkozta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője, aki a Chindia elleni bajnokin kapott piros lap miatt nem foglalhat helyet ma a kispadon.

Az egymás elleni mérkőzések eredménye ebben a szezonban inkább a háromszéki alakulatnak kedvez. Az alapszakaszban, 2021. szeptemberében 1–1-et játszottak Craiován, majd idén év elején hazai pályán a 3–1-re győzött a háromszéki együttes. Mindezt egy újabb, ezúttal 2–1-es siker követte az elődöntő első felvonásán, amelyet Golofcának a hajrában szerzett góljával sikerült behúzni.

Micsoda nyitány!

A Román Labdarúgó-szövetség döntésének értelmében az U19-es korosztály számára kiírt Román-kupa döntőjére május 19-én kerül sor, mégpedig a bukaresti Giulesti Stadionban, a felnőttek kupadöntőjének nyitányaként! Az U19-es korosztály kupadöntőjét a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda játssza, az esemény egyediségére, sporttörténeti jelentőségére a román sajtó is felfigyelt. A háromszékiek számára csodálatos lenne, ha a Sepsi OSK első ligás nagy csapata is kupadöntőbe jutna.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük