Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nagy előd nyomdokain

A nagy előd nyomdokain Sport

A Sepsiszentgyörgyi ISK kézilabda-szakosztálya szombaton és vasárnap 11. alkalommal szervezi meg a Gabriela Rotiş-Nagy Kupát ifjúsági 4-es korosztályú kézilabdás lányok számára. A turné helyszínéül a Vadász utcai sportcsarnok szolgál.

A négycsapatos tornára a Galaci United SK, a Brassói Corona és a Comăneşti HC fogadta el a meghívást, akik a házigazda Sepsiszentgyörgyi ISK-val együtt mérkőznek meg a legjobbnak járó trófeáért. A játékidő kétszer 20 perc, közte ötperces szünettel.

A kiírás tervezett programja: szombaton 10 órától Galaci United SK – Sepsiszentgyörgyi ISK, 11 órától Comăneşti HC – Brassói Corona, 16.30-tól Sepsiszentgyörgyi ISK – Brassói Corona, 17.30-tól Galaci United SK – Comăneşti HC. Vasárnap 9 órától Sepsiszentgyörgyi ISK – Comăneşti HC, 10 órától Brassói Corona – Galaci United. 11.30-tól díjkiosztó.

A torna névadója, Gabriela Rotiș-Nagy kézilabdázó 1980. november 12-én született Sepsiszentgyörgyön. A sepsiszentgyörgyi iskolás sportklubban nevelkedett, ahol nagyon hamar kitűnt és bekerült a román válogatottba, amellyel 1998-ban ifjúsági Európa-bajnok, egy évvel később ifjúsági világbajnok lett. 2001-ben megnyerték az egyetemista világbajnokságot, miután egy évvel korábban ezüstérmesek lettek. 2008-ban a Bajnokok Ligája döntőjéig jutott a Győri Audi ETO csapatával. Kiemelkedő pályafutása során játszott a Brassói Rulmentulban, a dán Slagelseben, a Bécsi Hypobankban és a magyarországi Győri Audi ETO-ban. Jelenleg utánpótlás-edzőként dolgozik Ausztriában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük