Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A listavezetőtől kapott ki a KSE

A listavezetőtől kapott ki a KSE Sport

Hazai környezetben szenvedett vereséget a Kézdivásárhelyi SE a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A kék-fehérek 2–0 arányban kaptak ki a veretlenül éllovas Galaci Oţelultól a Sinkovits Stadionban. A kézdivásárhelyi csapat ötödször maradt alul a szezonban, és visszacsúszott a rangsor kilencedik helyére.

Négy mérkőzés óta nyeretlen a KSE, Gazda Józsefék legutóbb a 7. fordulóban gyűjtötték be a három pontot, amikor a sereghajtó Románvásár ellen nyertek. Úgy tűnik, azt a három pontot el is veszítik, mivel a moldvai gárda kilépett a bajnokságból, sőt, már ebben a fordulóban sem játszott hazai pályán a Ştiinţa Miroslava ellen.
A feljutásra pályázó galaci együttes kezdte ígéretesebben a találkozót, a 10. percben Cosmin Stoian távoli lövése megpattant Gajdó Tamás lábán, azonban Bunduc menteni tudott. A vendégek birtokolták többet a labdát, de a kézdivásárhelyiek sem hagyták magukat, a 17. percben Gáll Attila lövését bravúrral hárította Iliescu kapus, majd Marius Ştefănescu próbálkozása kerülte el néhány centivel a bal alsó sarkot. A galaci együttes a 40. percben egy védelmi hibát kihasználva szerzett vezetést, Antohi jobb oldali beadását a középen érkező Cârjan senkitől sem zavartatva küldte hálóba (0–1).
Fordulás után Gáll lövése pattant meg az egyik védőn, de a kapusnak így is sikerült hárítania, majd Bunduc védte Stoian próbálkozását. A 62. percben tovább növelte előnyét a vendégcsapat, Iorga lövését bravúrral hárította Bunduc, a kipattanót azonban Antohi közelről a kapuba gurította (0–2). Ebben a játékrészben pontatlan passzok jellemezték a KSE játékát, amely többnyire a védekezésre koncentrált, az Oţelul pedig többször is növelhette volna előnyét, de Stoian és a csereként pályára lépő Marius Matei is pontatlan volt. A galaci csapat kilencedik alkalommal győzedelmeskedett, és továbbra is vezeti a rangsort, míg a kék-fehérek negyedik mérkőzésükön nem szereztek gólt.
„Az első félidőben több helyzetünk is volt, de a szerencse elpártolt tőlünk, és egy jó csapat ellen ez elengedhetetlen. A vendégek egy védelmi hibát kihasználva szereztek gólt, majd a második játékrészben megismételték ugyanezt. Tartalékosan léptünk pályára, cserélni sem tudtunk úgy, ahogy szerettünk volna, mert sérültjeink és eltiltott játékosaink is vannak. Az Oţelul a feljutásért harcol, és ez látszott is, ahogy gólt szereztek, egyből átvették az irányítást, mi pedig szaladtunk a labda után. Hétvégén Miroslava ellen szintén nagyon nehéz dolgunk lesz idegenben. Idén még négy mérkőzésünk van, ebből a két itthoni találkozót mindenképp három ponttal kell zárnunk” – nyilatkozta a mérkőzés után Gazda József.
Labdarúgó III. liga, 1. csoport, 11. forduló: KSE–Galaci Oţelul 0–2 (0–1). Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 500 néző. KSE: Bunduc – Bukur, Stanciu (Esztolyka, 53.), Păun, Gajdó T., Gazda, Gáll (Bagoly, 53.), Kanyó (Vlădulescu, 73.), Ştefănescu, Veress (Vârtosu, 68.), Dushkaj. Edző: Polgár László. Galac: Iliescu – Vasile, Ghiocel, Gîţă, David, Iorga (Moglan, 63.), Cârjan (Codreanu, 87.), Antohi, Crihană (Chiriac, 84.), Zaharia, Stoian (Matei, 75.). Edző: Alin Pânzaru. Gólszerzők: Cârjan (40.), Antohi (62.). Sárga lap: Bukur (44.), Ştefănescu (50.), illetve David (44.), Gîţă (79.).
További eredmények: Botoşani II.–Gloria Buzău 0–3, Bucovina Rădăuţi–Râmnicu Sărat 4–0, Şomuz Fălticeni–Ceahlăul 1–2, Foksány–Darabani 3–0, Foresta Suceava–Paşcani 3–1, Metalul Buzău–Sporting Lieşti 1–1. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük