Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A II. ligában marad a KSE

A II. ligában marad a KSE Sport

A hazai teremlabdarúgás fejlődését szem előtt tartva fontos módosításokat vezetnek be az I. ligás pontvadászatban. Csökkentik a játéklapra felírható idegenlégiósok számát, illetve a döntés értelmében a mérkőzés teljes ideje alatt egy 23 éven aluli játékosnak folyamatosan a pályán kell tartózkodnia. Kézdivásárhelynek nem lesz élvonalbeli csapata, noha a KSE kiérdemelte a feljutást, anyagiak hiányában nem vállalja az indulást.

Javában tart a nyári szünet a teremlabdarúgó-bajnokságban. Eddig nyolc klub jelezte, hogy indul az I. liga 2019–2020-as szezonjában: a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet, a Galaci United, a Dunărea Călărași, a Dévai Autobergamo, a Temesvári Informatika, az FK Székelyudvarhely, a Kolozsvári Clujana és a II. ligát megnyerő Marosvásárhelyi VSK. Az előző pontvadászatban tíz csapat versengett a helyekért, ezt megtartanák idén is, és nem változtatnának a rájátszás menetén sem, azaz a play-offba az első hat helyezett jut, itt két csoportra osztva küzdenének a döntőbeli szereplésért. Az I. liga soron következő idényének sorsolását a tervek szerint augusztus 12-én tartják, ekkor lesz hivatalos az új versenykiírás is. A bajnokság szeptember 7-én rajtol.

A feljutást kiharcoló KSE mégsem tér vissza az élvonalba, ugyanis a labdarúgó III. ligában is érdekelt alakulat nem tudna kellőképpen helytállni mindkét színtéren. A magasabb színvonalú futsal-élvonalhoz sem a kellő játékoskeret, sem az ehhez szükséges anyagiak nem állnak a kézdivásárhelyiek rendelkezésére. Ráadásul a két bajnokság programja sem tenné lehetővé a mindkettőben való párhuzamos szereplést, tudniillik a III. ligában többnyire szombatra ütemezik be a mérkőzéseket, míg a futsal élvonalban is rendre hétvégenként játszanak a csapatok. A futsal II. ligában a KSE hétfőnként vívta összecsapásait.

Hirdetés
Hirdetés

A 2019–2020-as szezon egyik legfőbb módosítása az idegenlégiósokra vonatkozik. Az előző szezon versenyszabályzata hat idegenlégióst engedélyezett, vagyis a játékvezetői lapon egy mérkőzésre maximálisan ennyi, nem romániai teremlabdarúgót lehetett felírni. Ezt a számot most ötre, majd a 2020–2021-es kiírástól négyre csökkentik. A másik, szintén roppant fontos változtatás, hogy az új idényben minden egyes meccsen nemcsak nevezni, hanem szerepeltetni is kell legalább egy U23-as korosztályú játékost. Azaz a találkozó egészében olyan sportolóknak is a pályán kell lenniük, akik 1996-ban vagy azután születtek – ők természetesen csak hazai teremlabdarúgók lehetnek. E játékosok a meccs előtt megkülönböztető karszalagot kapnak, a játékvezetőknek és a megfigyelőnek pedig az is feladatuk lesz, hogy felügyeljék, az összecsapás egészében mindkét csapatnál legalább egy U23-as sportoló végig a játéktéren volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük