Felhívás!

A halasztás utóhatásai

A halasztás utóhatásai Sport

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) a 2021-re halasztott tokiói olimpia pontos dátumának bejelentése után jelezte, hogy 2022-ben keres új dátumot az eredetileg jövő évre tervezett eugene-i világbajnokságnak. A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) is ugyanezt ígérte a jövő nyári fukuokai világbajnokság kapcsán.

A WA és a FINA is közölte: támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntését, mert a koronavírus-járvány miatti egyéves halasztás megfelelő időt biztosít a versenyzőknek az edzések újrakezdésére és a felkészülésre. „Ebben a helyzetben mindenkinek rugalmasnak és kompromisszumra késznek kell lennie, ezért megkezdjük az egyeztetést az oregoni szervezőkkel, hogy 2022-re új dátumot találjunk” – hangoztatták.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfőn hivatalosan bejelentette, napra pontosan egy évvel halasztotta el a tokiói nyári olimpiai játékokat, amely 2021. július 23-án kezdődik, és augusztus 8-ig tart, a paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.