Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A félpályáson a sor

A félpályáson a sor Sport

Szombaton és vasárnap a Román Kosárlabda-szövetség a három-három elleni női kosárlabda Román-kupa 7. és 8. fordulóját szervezi a Sepsi Arénában. A versenykiírás 9. és 10. körének szintén a háromszéki sportlétesítmény ad otthont február 23–24-én.

Mint ismeretes, a női kosárlabda Nemzeti Ligában szereplő 13 csapatnak kötelezően részt kell vennie tíz teremtornán, amelyet a három-három elleni Román-kupában rendeznek. A sorozat elődöntőjét és döntőjét előreláthatóan május 25-én és 26-án bonyolítják le.

Hirdetés
Hirdetés

Az eddigi hat fordulót Bukarestben rendezték november 15–18., valamint december 15–16. között. A résztvevő csapatokat sorsolással továbbra is négy csoportba osztják, a kieséses szakaszba a csoportelső és csoportmásodik jut tovább. A szövetség pénteken teszi közzé a beosztásokat.

A csapatokat négy 18 és 35 év közötti romániai játékosnak kell alkotnia. A Sepsi–SIC előreláthatóan Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Anca Șipoș összetételben vág neki a hétvégi fordulónak, a sérült Kovács Renáta helyére Jankó Edit ugorhat be. A zöld-fehér mezesek az eddigi hat tornán egyszer győztek, egyszer döntőt játszottak, kétszer az elődöntőig jutottak, kétszer pedig a negyeddöntő jelentettek számukra a végállomást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük