Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Javítana a helyezésén a KSE

Javítana a helyezésén a KSE Sport

Javában készül a tavaszi idényre a Kézdivásárhelyi SE harmadosztályos labdarúgócsapata, amely túl van egy intenzív edzőtáborozáson, és már több edzőmérkőzést is lejátszott a formába lendülés érdekében. A csapat keretében nem történtek számottevő változások a téli szünetben.

Az erő és állóképesség fejlesztésére, illetve a fizikai terhelésre helyezték a hangsúlyt a január végi, február elejei katrosai edzőtáborban, időközben több felkészülési mérkőzést is beiktattak a programba – közölte lapunkkal Gazda József edzőjátékos.

Amint arról már beszámoltunk a keretből egyedül az albán Jürgen Dushkaj távozott, aki hazatért, helyette érkezett a Sepsi OSK-tól kölcsönbe kapott Veress Zsombor, aki csatárposzton jelenthet megoldást a rangsor 9. helyén telelő együttes számára. Ugyanakkor Resicabányáról visszatért Eduard Oprea. Gazda József szerint még figyelnek egy-két fiatal játékost, de nincsenek más erősítési szándékaik. A szakember bízik benne, hogy a sérülések elkerülik a csapatot, és minden játékosra számíthat a közeljövőben. Tudniillik az őszi idényben sorozatos sérülések hátráltatták a kék-fehér mezeseket, de biztató, hogy mindenki felépült, és készen áll a bevetésre. A keresztszalag-szakadás miatt többhónapos kényszerpihenőre kényszerült Tankó Zsolt is elkezdte az edzéseket, ugyan egyelőre még lazább tempóban, külön programot követve.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE eddig négy edzőmérkőzést játszott, elsőként Barcarozsnyó ellen nyert 2–1-re. Ezt követte az FK Csíkszereda U19-es csapata elleni felmérő, ahol 50 percig 1–0-ra vezetett a kézdi gárda, de végül 7–1-re alulmaradt. A harmadik barátságos találkozón 3–1-es vereséget szenvedtek Szecseleváros csapatától, majd kedden 6–2-re győztek a szintén III. ligás Chişcani ellen.

– Ne tévesszenek meg senkit ezek a vereségek, az edzőtábor ideje alatt komoly terhelésnek vannak kitéve a labdarúgók, a fáradtság kiütközött ezeken a meccseken, amelyek mindazonáltal hasznosnak bizonyultak számunkra. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni belőlük, hiszen a felkészülés részét képezik, akárcsak az edzések. A héten igyekeztük kímélni azokat a játékosokat, akik apróbb problémákkal küszködnek, nem szeretnénk kockáztatni és felesleges sérüléseket okozni. Az edzőtábor jól sikerült, a fiúk teljes intenzitással, nagyszerűen dolgoztak, remélem, a munka eredményét majd a bajnokságban a pályán is viszontláthatjuk – fogalmazott Gazda József.

Folytatódik az edzőmeccsek sorozata, a csapat ma 11 órától Foksányt látja vendégül, majd szombaton ugyanebben az időpontban az ASR Brassót fogadja. Február 14-én az FK Csíkszereda U19-es csapatával szemben vehetnek revánsot idegenben, illetve 17-én Szászhermányt látják vendégül. A III. ligás pontvadászat előreláthatóan március 2-án folytatódik.

– Az őszi szereplésünk felemásra sikerült, mi is sokkal többet vártunk magunktól. Néha apróságokon múlt, hogy nem szereztünk több pontot. Bízom benne, hogy tavasszal másképp lesz. A jelenlegi helyezésünkön mindenképpen javítani akarunk, személy szerint azt várom a fiúktól, hogy harcosan futballozzunk, és minél több meccset megnyerjünk – tette hozzá Gazda.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük