Felhívás!

Tătaru: nem lehet eltörölni a korlátozásokat, ha nem tartják be a szabályokat

Tătaru: nem lehet eltörölni a korlátozásokat, ha nem tartják be a szabályokat Románia

A lazító intézkedésekre szükség volt, azonban nem lehet további enyhítéseket hozni, ha erőteljes a koronavírus közösségi terjedése, és ha az emberek nem tartják be az elővigyázatossági szabályokat – nyilatkozta a Digi24 hírtelevíziónak Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.


A tárcavezető elmondása szerint számoltak az utóbbi időben tapasztalt esetszám-növekedéssel, és ez nem jelent gondot, ha a növekedés nem válik exponenciálissá. “Erőteljes közösségi terjedés tapasztalható, amelyet a lazító intézkedések és a hosszú hétvégék számlájára írhatunk” – mondta Tătaru.

A miniszter ezúttal is felhívta a figyelmet a távolságtartás, a higiénia, a maszkviselés, illetve a zsúfolt helyek elkerülésének fontosságára. “Az a tény, hogy lazító intézkedéseket hoztunk, nem jelenti azt, hogy minden korlátozást eltöröltünk. Csak a lakosság együttműködése esetén fog kedvezően alakulni a helyzet” – fogalmazott.

Tătaru szerint a szabályok be nem tartása esetén a növekedés exponenciálissá válthat, amely akár újabb korlátozások bevezetéséhez vezethet. “Fokozatosan haladunk a korlátozások szinte teljes eltörlése felé, ez azonban nem történhet meg, ha erőteljes a közösségi terjedés, és ha nem tartják be a szabályokat” – hívta fel a figyelmet a miniszter.

A tárcavezető attól tart, hogy az esetszám exponenciális növekedés esetén a kórházak sürgősségi- és intenzív terápiás osztályai nem fogják bírni a terhelést.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.