Felhívás!

Április végétől a családorvosokat is bevonják az oltáskampányba

Április végétől a családorvosokat is bevonják az oltáskampányba Románia

Április végén vagy május elején a családorvosi rendelőkben is elkezdődik a koronavírus elleni vakcinák beadása – közölte vasárnap este a Digi24 műsorában Valeriu Gheorghiță az oltáskampányt koordináló bizottság elnöke.

A katonaorvos elmondása szerint valószínűleg a Johnson&Johnson és az AstraZeneca oltóanyagát fogják használni erre a célra. A családorvosok maguk fogják beprogramálni pácienseiket az oltásra, az online platform nem lesz használható.

Gheorghiță kifejtette, a Johnson&Johnson oltóanyaga minden 18 év fölötti személynek beadható, és könnyebben alkalmazható mozgó, illetve drive-through típusú oltópontoknál.

Az oltáskampány koordinátora optimista abban a tekintetben, hogy nyár végéig sikerül elérni a nyájimmunitást, még akkor is, ha az emberek vakcina iránti lelkesedése idővel csökkenni fog.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 22., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: -7

  Azt felejtsék el, mert inkább le mondok a praxisomról mint,hogy ember társamnak tudatosan ártsak. Pimum nil nocere, ezt mondja a hipokráteszi eskü.

   • User
    Dátum: 2021. március 23., 13:11
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Apropó, olyan családorvosról is hallottam, aki nem szívesen fogadja a beteget, nem vizsgálja meg rendesen, mert fél a koronavírustól, de közben kijelenti, hogy nem oltja be magát….

  • User
   Dátum: 2021. március 23., 13:44
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Megmagyarázná, hogy miért ellenzi az oltást ? A facebook-on olvasott sok sületlenség után, tényleg kíváncsi vagyok egy oltásellenes szakember érveire.

  • User
   Dátum: 2021. március 23., 17:33
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Salus aegroti, suprema lex esto. A beteg java a legfőbb törvény. Ha az oltással súlyos betegség kerülhető el (esetleg halál), akkor se oltsunk ?