Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magasságok és mélységek

Az év utolsó Vigadó Mozijához érkeztünk: 2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt (Trill Zsolt) a társával együtt eltűnik a Himalájában.

Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásban jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. De mi történik tovább? Hogyan akarja a média szisztematikusan megtörni a nő keménységét? Kiderül december 17-én 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

2013 májusában egy emberként rázta meg az országot a hír, miszerint Erőss Zsolt hegymászó a kancsendzöngai csúcstámadást követően eltűnt. A csíkszeredai férfi volt az első magyar, aki megmászta bolygónk legmagasabb hegyét, a mászóközösség Szent Grálját, a Csomolungmát. Úgy is emlékezhetünk rá, mint az emberre, akinek még a lába elvesztése után is eltökélt szándéka volt, hogy visszatérjen oda, ahol a leginkább elevenen érzi magát. A világ egyik legkiválóbb hegymászója már második éjszakáját töltötte a Himalája hegyén, amikor is a világ még mindig bízott Erőss előkerülésében. Felesége, Sterczer Hilda volt az, aki elsőként ki merte mondani: Zsolt meghalt. A Magasságok és mélységek az ő és a gyász története.

A film ugyan Erőss Zsolt (Trill Zsolt) utolsó mászása köré összpontosul, ez a film (és az alapjául szolgáló beszélgetés) Sterczer Hilda (Pál Emőke) gyászának története. Egy intim és bensőséges elbeszélés arról, hogy milyen az, amikor bekövetkezik az az eshetőség, amire lélekben mindig kicsit fel kell készülni, amikor a szeretted elindul a hegyre – egyúttal arról, amire igazán sosem lehet felkészülni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük