Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örökzöld, eleven örökség

Örökzöld, eleven örökség Kultúra

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pénteken a sepsiszentgyörgyi Ady Endre-iskolában szép emlékműsort adtak elő az iskola diákjai és a más tanintézményekből meghívott tanulók. A kovásznai Ferencz Botond faragta kopjafát is felállították a meglévő mellé, mely az iskola fennállásának 10. évfordulóját jelöli.

Mi az, ami fontos és maradandó, illetve a mai diák számára is átélhető az Ady-életműből? Kik és hol vannak a mai Adyk, akikre figyelnünk kellene, és vajon a vers önmagában hogyan befolyásolja a mai fiatalok érzéseit? – vetett fel továbbgondolásra érdemes gondolatokat a költő emlékére emelt kopjafánál Grüman Rozália iskolaigazgató.

Hirdetés
Hirdetés

Az ünnepségen köszöntőt mondott a megyei tanfelügyelőség nevében Bartók Enikő, továbbá Ungvári László Zsolt költő, az iskola magyartanára, majd magyarul és románul is elhangzott néhány Ady-vers, megzenésített változatban is. Közreműködtek a Váradi József- és az uzoni Tatrangi Sándor-iskola, valamint a Plugor Sándor-líceum diákjai. Mindannyian rajzban is megpróbáltak kötődni a költő személyéhez, életművéhez, munkáikból az iskola előterében kiállítás nyílt, a legjobbakat díjazták.

Az ünnepség lezárásaként egy tuját ültettek a diákok annak szimbólumaként, hogy mint az élő fa, az Ady-életmű oly eleven ma is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük