Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lőrincz Róbert kiállítása

Lőrincz Róbert kiállítása Kultúra

A Plugor Sándor Művészeti Líceumban végzett fiatal sepsiszentgyörgyi festő, Lőrincz Róbert egyéni kiállítása nyílt meg múlt héten Bukarestben, a Romániai Képzőművészek Egyesülete által patronált Művészeti Alap Kombinátjában, egy volt ipari épületben kialakított új, modern kiállítótérben.

A Szentgyörgyön Ütő Gusztáv által mentorált, jelenleg Brassóban élő, 26 éves szabadúszó művészként csak a festésnek él. Bukaresti Eros /Thanatos című tárlatán a szerelem és a halál témakörébe illeszthető (a görög mitológia istenei által inspirált), a freudi pszichológia által meghatározott kortárs művészeti alkotásokat állított ki. Freud írta le az emberben potenciálisan egyszerre létező késztetéseket, mint az alkotásra való ösztönzés, annak erotikus és néha pusztításba hajló jellegével együtt, illetve a halál és a megsemmisülés felé taszító irracionális késztetéseit.

Hirdetés
Hirdetés

A Florin Petcu műtárgy-felértékelő által szervezett kiállítás június 29-i megnyitóján szép számú érdeklődő volt jelen. A tárlat július 25-ig látogatható.

Lőrincz Róbertnek ez az első bukaresti egyéni kiállítása, de korábban (2019-ben) már beválogatták egy művét az Enescu arcai című, a Nemzeti Könyvtárban bemutatott tárlatra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük